פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ז ב

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ז ב רכיל, זה אדם שמספר על דברים שראה או שמע מאדם אחד לאנשים אחרים, גם אם זה לאו דווקא דברים רעים או שיקריים(פירוש המילה רכיל היא כמו רוכל, כמו שרוכל קונה דברים במקום מסוים ומוכר אותם במקום אחר ככה גם ההולך רכיל לוקח דברים שראה או שמע במקום אחד ומספר במקןם אחר).הרכיל גורם לחורבן העולם. נוסף על ההולך רכיל קיים בכלל הלאו של "לא תלך רכיל"עוון גדול יותר מהרכילות-לשון הרע. לשון הרע זה אדם שמספר על חברו דברים רעים ובתנאי שיהיו דברי אמת כאשר הוא מספר על חברו שקרים זה נקרא "מוציא שם רע על חברו" (שזה עוון חמור יותר מלשון הרע). על אדם זה שמספר לשון הרע על חברו ואומר "כך וכך עשה פלוני" "כך וכך עשו אבותיו" "כך וכך שמעתי עליו", ומספר על חברו דברים של גנאי עליו הכתוב אומר "יכרת ה' כל שפתי חלקות לשון מדברת גדולות".