פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ה י

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־10:33, 13 באפריל 2018 מאת AP (שיחה | תרומות) (חילול וקידוש ה' בעשיית עברות\מצוות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות יסודי התורה ה י אדם שמבחירתו החופשית-בלי שהכרחיו אותו-בוחר לעבור על מצווה אחת ממצוות התורה,לא מתוך הנאה שתבוא לו מהעברה אלא מתוך זלזול במצוות,הרי הוא מחלל את שמו של הקדוש ברוך הוא.ולכן התורה קוראת לאדם שעובר עברה "מחלל את ה'" כמו שראינו בפסוק על אדם שנשבע על דבר שיקרי: "וחיללת את שם אלהיך אני ה'".

  1. הפניה ויקרא יט יב

ואם הוא עושה את העברה בפומבי בפני עשרה יהודים אז הוא גורם לחילול ה' ברבים. ומנגד, אם אדם התאפק ולא עבר עברה, או שעשה מצווה אך ורק מפני הציווי של הקדוש ברוך הוא ולא בגלל שזה יביא לו כבוד או מתוך פחד ויראה. כמו שיוסף התאפק ולא עבר עברה עם אשת פוטיפר אך ורק מפני שהקדוש ברוך הוא ציווה עליו, ולא בגלל שתצמח לו מזה טובה אישית-במעשים אלו הוא גורם לקידוש ה'.