פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר ו טז

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר ו טז

סעיף טז[עריכה]

יצא לה שם מזנה בעיר, אין חוששין לה (גיטין פט,א). ואפילו הוציאה בעלה משום שעברה על דת יהודית או בעדי דבר מכוער, ומת קודם שנתן לה גט, הרי זו מותרת לכהן.

יצא לה שם מזנה: גמ' סוטה כז,טושו"ע ד,טו: משמע שאם הכל מרננים שזינתה חוששים לה ואסורה לכהן.

גמ' גיטין פט,טושו"ע כאן: אם יצא לה שם מזנה בעיר אין חוששים, משום שיתכן שראו בה דבר פריצות ולא זנות ממש והוציאו עליה שם מזנה. חת"ס – טעם זה לא שייך כשיצא קול שהיתה מעוברת.

ח"מ,ב"ש: רינון הוא יותר מקול, ואף שלקול לא חוששים לרינון חוששים. החת"ס דחה שנתנו דבריהם לשיעורים ומי ישער זאת.

ב"ח,חת"ס: כאן מדובר בפנויה ואין חוששים ושם בנשואה וחוששים. בנשואה זהירים יותר ומשום פריצות בלבד לא היו מוציאים עליה קול לחייבה סקילה ולאוסרה על בעלה. הב"ח יישב כך את הטור, והח"מ כתב שאת השו"ע א"א ליישב כך כי עוסק כאן בפירוש בנשואה, והחת"ס יישב שתחילת הסעיף עוסק בפנויה והמשכו בנשואה. הב"ש הקשה שגם בסוגיא בגיטין הגמ' תלתה דין זה במחלוקת תנאים העוסקת בנשואה.

דרישה: כאן מדובר בקול שהוחזק בבי"ד ובכך חוששים, ושם מדובר שלא הוחזק. הב"ח דוחה שבשני המקומות מדובר בלא הוחזק.

קול שהוחזק: ב"ח,דרישה: מדובר כאן דוקא בקול שלא הוחזק אך אם הוחזק חוששים.

ב"ש: מדובר כאן אף בהוחזק. אף הראב"ד שחילק בקול חלוצה בין הוחזק ללא הוחזק יודה שכאן אין חילוק משום שכאן הסיבה שאין חוששים היא שיש לתלות שראו בה פריצות בלבד, וחשש זה קיים גם אם הוחזק.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.