פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר טו כח

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר טו כח

סעיף כח[עריכה]

הלכה אשתו ובעל אחות אשתו למדינה אחרת, ובאו ואמרו לו: מתה אשתך ובעל אחותה, ונשא אחות אשתו, ואח"כ באו אשתו וגיסו, אחות אשתו צריכה ממנו גטא, לא שנא נשאת לו על פי ב' עדים או על פי עד אחד, ואסורה לגיסו ואשתו אסורה עליו, לא שנא היתה נשואה לו או ארוסתו (משנה יבמות צו,ב). הגה: ואם בא בזנות על אחות אשתו, ומתה אשתו וגיסו אחר כן, י"א דאסור לישא אח"כ אחות אשתו, דכשם שאסורה לבעל כך אסורה לבועל, אע"פ שהיתה אסורה עליו בלאו הכי (פסקי מהרא"י סימן כ"ט). (ועיין לקמן סימן קע"ח).

א. צריכה גט: ב"שהרא"ש מנמק שאע"פ שבנשואה שהלכה למד"ה לא מצריכים את אחותה גט, כמבואר בסע' הקודם, כאן הואיל והאחות אשת איש יש חשש שבעלה יבוא לבדו ואז יאמרו שאחותה מתה והקידושין תפסו (יחזור החשש הקיים בכל אשת איש שנישאה כשבעלה היה במד"ה, שיאמרו שבעלה גירשה וקידושי השני תפסו), ולכן מצריכים גט, משא"כ בפנויה שאיןמי שיגיע לבדו, לא חוששים שיאמרו שהאחות מתה אלא לכשתבוא יראו שלא מתה.

אחות משודכתו: ברכי יוסף – אין ראוי לבטל שידוכין ולקחת את אחות המשודכת, למרות שלא היו קידושין, לפי שהרהורי עבירה קשים מעבירה.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.