קטגוריה:שיר השירים פרק ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
שיר השירים פרק ד
[[שיר השירים]] היא אחת מ[[חמשת המגילות]] שב[[תנ"ך]]. המגילה נקראת בשבת [[חול המועד]] של [[חג הפסח]]. היא נכתבה על-ידי [[שלמה המלך]] לפי הפסוק הראשון: "שִׁיר הַשִּׁירִים אֲשֶׁר לִשְׁלֹמֹה". על שיר השירים אמר [[רבי עקיבא]]: חס ושלום! לא נחלק אדם מישראל על שיר השירים שלא תטמא את הידיים (כלומר שהוא קדוש), שאין כל העולם כולו כדאי כיום שניתן בו שיר השירים לישראל. שכל כתובים קודש ושיר השירים - קודש קדשים!
 
לאחר שהרעיה הביעה את השתוקקותה לדודה, בא הדוד לקלסה ולשבחה על מעלותיה, כחתן המשבח את הכלה. הנמשל הוא שהקב"ה מקלס את כנסת ישראל על כל מעלותיה המיוחדות כדי שהיא תכיר בהם ותזכור שלשם היא צריכה לשאוף וכי היא מסוגלת לכך (ע"פ המצודות).
 
[[קטגוריה:שיר_השירים]]
[[קטגוריה:שיר_השירים]]

גרסה אחרונה מ־22:55, 16 בינואר 2020

שיר השירים היא אחת מחמשת המגילות שבתנ"ך. המגילה נקראת בשבת חול המועד של חג הפסח. היא נכתבה על-ידי שלמה המלך לפי הפסוק הראשון: "שִׁיר הַשִּׁירִים אֲשֶׁר לִשְׁלֹמֹה". על שיר השירים אמר רבי עקיבא: חס ושלום! לא נחלק אדם מישראל על שיר השירים שלא תטמא את הידיים (כלומר שהוא קדוש), שאין כל העולם כולו כדאי כיום שניתן בו שיר השירים לישראל. שכל כתובים קודש ושיר השירים - קודש קדשים!