שיחה:עמוד ראשי/ארכיון 3
|
דף זה הוא דף ארכיון של דיון שהסתיים. את המשך הדיון יש לקיים בדף השיחה של הערך או הנושא הנידון. אין לערוך דף זה.
קטגוריה: ארון הספרים היהודי[edit]
נא להוסיף קטגוריה עם סמל, בדף הראשי, ששמה: "ארון הספרים היהודי".
מחיקה[edit]
נא להכין תבנית מחיקה. בינתיים למחוק "קטגוריה:רבנים אורתודוקסים" - שני הרבנים שהיו בה הועברו ל"קטגוריה:רבנים בימינו". כמו כן, יש לבדוק תמונות שלא מופיעות באתר כל שהוא ולמחוק אותן. דניאל ונטורה 22:53, י"ז באלול ה'תשס"ח (IDT)
- ראה תבנית:למחוק. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 15:51, י"ח באלול ה'תשס"ח (IDT)
מדד גוגול[edit]
חפשתי בגוגל את הערכים שאעלתי בוישיבה. מצאתי כי הם במיקום טוב. הם מצויים בתחילת הרשימה , יחד עם הערך המקביל של הויקיפדיה העברית, ועיתים אף מעליו. סימן טוב לבאות! אנא הצטרפו לכתיבת ערכים. שנה טובה. דניאל ונטורה 11:27, י"ח באלול ה'תשס"ח (IDT)
לוח מודעות[edit]
כדאי שיהיה פינה לכך. על יד יאיר כתבתי ערך קצר כראוי. בדף השיחה יש פירוט רב שהייתי שמח להודיע אודותיו בלוח מודעות - בערך אין לו מקום. שבת שלום. דניאל ונטורה 13:44, י"ט באלול ה'תשס"ח (IDT)
- כרגע איננו רואים צורך בכך. תודה על הערתך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 14:21, כ"ג באלול ה'תשס"ח (IDT)
- חבל. זה גם מוסיף קצת חיות לאתר, כמו נושא השאלות. כדאי לעורר עניין בעזרת שתי הדרכים האלה. דניאל ונטורה 15:28, כ"ג באלול ה'תשס"ח (IDT)
תבנית הלכה[edit]
נא להכין תבנית :"הבהרה: ויקישיבה איננה מקור לפסיקות הלכה" דניאל ונטורה 09:30, ג' בתשרי ה'תשס"ט (IDT)
תמונות שלא בשימוש[edit]
סימנתי למחוק תמונות כאלא. מדוע הן לא נמחקות. דניאל ונטורה 01:13, ו' בתשרי ה'תשס"ט (IDT)
- שים לב: למחוק גם קטגוריות ריקות.דניאל ונטורה 01:15, ו' בתשרי ה'תשס"ט (IDT)
הידעת[edit]
אני ממליץ שתשקלו להוסיף פינת "הידעת" על קטעים קצרים ומחודשים, בדומה לויקיפדיה. לי אישית יש עשרות קטעים כאלה ואשמח לשתף את כולם (לדוגמא: הדעות שיש רק שלושה עיקרים, ראשונים שסוברים שלקב"ה יש צורה, דעה שקריעת ים סוף נעשתה ע"י רוח, שאשת לוט לא נהפכה לנציב מלח וכו' וכו'). אחיקם 23:52, ח' בתשרי ה'תשס"ט (IST)
קטגוריה לתפילה[edit]
היכן יכנסו ערכים של תפילה? (כגון: שחרית מנחה ערבית יעלה ויבא קרבנות פסוקי דזימרה מוסף סליחות קדיש ועוד) אפרים 19:03, י"ז בתשרי ה'תשס"ט (IST)
- אכן. קטגוריה:תפילה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה 19:22, כ"ז בתשרי ה'תשס"ט (IST)
שחזרו את הערך[edit]
[שמות (חןמש)]דני 11:58, 16 ביולי 2009 (UTC)
הר הבית[edit]
הר הבית - אנא שחזרו את התמונות. דני 07:02, 29 ביולי 2009 (UTC)
- איננו יודעים איך קרה שהתמונות נמחקו. נודה לך אם תוכל להעלותן שנית נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:51, 24 באוגוסט 2009 (UTC)
"כתובת"[edit]
א. יישר כח גדול על הפעילות, הן של האתר באופן כללי והן של ויקישיבה.
ב. לא בדיוק ברור לי מי הכתובת המתאימה לתלונות שונות, שיחה:עמוד ראשי או אצל המשתמש:נפתלי או מקום אחר. כדאי שהדברים יבהרו באיזשהו מקום. למשל, מצאתי כעת ערך החנוכיה הגדולה בעולם, מעבר לתקלת-מערכת שישנה שם (- שאינני יודע מה המקום להעיר עליה) לא ברור לי אם צריך בכלל להיות ערך כזה. לכן כדאי לגבש נהלים לגבי ה"כתובת" לפניות מעין אלו (וכן להתייחס לתלונה הספציפית).
ג. לא ברור לי, האם כל ספר יהודי צריך להכנס לקטגוריה "ארון הספרים היהודי"? למשל, האם הספר כל ספרי ה"חפץ חיים" (ובכללם: "אהבת חסד", "נדחי ישראל", "ספר המצוות הקצר", "שמירת הלשון", "חובת השמירה", "כבוד שמים", "זכור למרים", "שפת תמים", "אהבת ישראל", חומת הדת", "שם עולם", "ציפת לישועה", "טהרת ישראל" ועוד), או רק "משנה ברורה"? ואם לא, איזה קריטריון קובע איזה ספרים יכנסו ואיזה לא? (נתעוררתי לשאלה זו, בגלל שראיתי שנוצרו ערכים חדשים "קובץ שיעורים" ו"קובץ הערות")
כמו כן, צריך לקבוע מה יכנס לערכים אלו: רקע שגרם לכתיבת הספר (כמו בהקדמת הפנ"י) - אם יש, תוכן הספר (אם ניתן להגדיר), המחבר, ספרי השגות עליו - אם יש, וכן הלאה.
אגב, מה בנידון ספרים שונים בעלי אותו שם, כגון: "שיטה מקובצת" שניתן למנות את הספרים הבאים:
- "אסופת זקנים" של רבי בצלאל אשכנזי, ובו אוסף דברי הראשונים על כמה מסכתות מהתלמוד הבבלי: כתובות, ברכות, בבא קמא, בבא מציעא, בבא בתרא ועוד.
- הגהות מאותו מחבר (רבי בצלאל אשכנזי) על סדר קודשים מהתלמוד הבבלי (חוץ ממסכת חולין), ונדפס על הדף בדפוס וילנא.
- ספרו של רבי יהודה גרשוני, המכונה ר' יודל גרונר (תלמיד רבי שמעון שקאפ והראי"ה קוק), על מסכת פסחים מהתלמוד הבבלי.
- ספרו של רבי יונתן שטייף זצ"ל, על התלמוד ירושלמי מסכת ברכות.
- "אסופת ראשונים" על התלמוד ירושלמי מסכת ברכות, מאת האחים הרבנים שמעון ואברהם שיינין.
- לקט אחרונים על המנחת חינוך, מאת הרב שמעון אליעזר רולניק.
בדומה לזה נמצאים ספרים רבים בעלי שם זהה [1], כפי שניתן למצא בספריות ובמאגרים תורניים שונים.
ד. כדאי שיקבעו כללים, אצל איזה רבנים הערך נקבע בכינוי: "רמב"ם"/"רש"י", ואיזה בכינוי יוצרים רק הפניה [וכן "ב"ח" או "בית חדש"; לאיזה רבנים קוראים: "הרב ...", לאיזה "רבי ...", לאיזה "ר' ..." לאיזה "רבנו ..." ואיזה רבנים מכונים בכלל בשם ספרם.
ברכה גדולה למנהלי המערכת, לעורכים, לכותבים ולכל העוסקים במלאכה, למאי נ"מ?
- א. תודה רבה.
- ב. בעקרון שני המקומות טובים, מהבחינה הזו.
- ג. בוויקיפדיה נהוג לתת מזהה בסוגריים למשל "שיטה מקובצת (אסופת זקנים)" או "שיטה מקובצת (ר' בצלאל אשכנזי)" וכד'. בכל מקום צריך לראות איך הכי נכון לעשות והדוגמה שהבאת אכן סבוכה.
- ד. בנוגע לזה - וכן בנוגע לשאלותיך בסעיפים ב' ו-ג' שלא הרחבתי עליהם, אלו דברים שיש לראות בעקרונות עריכה מה המדיניות כלפיהם. אם הם לא מופיעים שם כדאי לפתוח דיון בבית מדרש ולהגיע להסכמה בנוגע למדיניות, שמפעיל מערכת יכניס אח"כ לעקרונות העריכה.
- כל טוב והצלחה רבה נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:42, 24 באוגוסט 2009 (UTC)
התמונות לא עולות[edit]
מתקבלת ההןדעה הבאה: הקובץ "C:\WINDOWS\Temp\php1AA.tmp" לא נמצא.דני 05:43, 23 באוגוסט 2009 (UTC)
תקלה בהצגת המקור[edit]
אינני רואה את המקורות המסומנים בתבנית מקור לדוגמא: (בראשית א, א) (- כדאי לערוך את הדף כדי לראות מה נשמט בתצוגה).למאי נ"מ? 01:08, 24 באוגוסט 2009 (UTC)
- נתקלנו לאחרונה בבעיות שונות, זו אחת מהן, היא נמצאת בטיפול. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 15:30, 24 באוגוסט 2009 (UTC)
- ↑ (כגון: "אורח משפט" - יש לפחות שלושה, "אורח מישור" - בתוכנת "אוצר החכמה" יש חמישה, "מכתבים ומאמרים" - יש של החפץ חיים ויש של הרב שך)