שיחה:תורה ומדע

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

9E%D7%93%D7%A2&oldid=100571 הגירסה הקודמת של הדף

שכתוב הערך[עריכה]

לעניות דעתי הערך כתוב בצורה מבולבלת ונדרשת כתיבה מחדש. כמו כן כל מה שנכתב בדף זה לא תורם להבנת הדברים. לכן מחקתי את זה והשארתי בקישור בראש הדף.

דבר ראשון יש לחלק לנושאים:

  • הפולמוס על אפשרות סתירה בין התורה למדע.
  • הפולמוס אם חז"ל ידעו את הידיעות המדעיות ברוה"ק לפני שנודע לחכמי הגויים.
  • הפולמוס אם ראוי לבסס את האמונה על הוכחות מהמדע.

כעת יש לסדר את הדברים מחדש. (יש גם מקורות שלא הובאו בערך). אני מקווה שאצליח לעשות את זה בצורה נכונה. ואבקש את עזרת הלומדים כאן.--יהודה (שיחה) 09:43, 1 ביולי 2018 (MSK)

חזק וברוך וישר כח גדול. אם תצטרך עזרה תודיע ואשתדל לעזור במה שאוכל ירבעל (שיחה) 20:42, 1 ביולי 2018 (MSK)

עבודה על הערך[עריכה]

העתקתי את כל מה שהיה כתוב בערך לכאן. אני מקווה לעבור על הדברים ולהביא את מה שיש לו מקורות ברורים. שימו לב שאין צורך בכל הפרוט. מספיק להביא דוגמאות ובעיקר את דעות חכמי הדורות שכתבו בנושא. אני צריך עדיין לעבור ולראות מה המקורות שהובאו. כי דברי הרמב"ם למשל לא ברור לי שהם גם בהלכה. (והוא עצמו תירץ את הקושייה ב"כל שיש בהיקפו וכו'" ולא אמר "דעת הגויים שלא היו בקיאים" אבל אולי שם זה כי זה פסוק) כמו כן לא ברור לי דברי התוס' בענייםן אגדות (הם דברו על נידונים הלכתיים אלא שראייתם היתה בנושא אגדתי). כמו כן עליי לעיין בכל המקורות שהובאו כאן.--יהודה (שיחה) 20:50, 2 ביולי 2018 (MSK)

עוד בעיניין הסדר בערך[עריכה]

לדעתי מאמרים שלמים שנכתבו בעניין בדור האחרון, אם הם ראויים להבאה יש לכתוב אותם ב"לקריאה נוספת" ולהביא את תמצית דבריהם בסדר של הערך. אני סבור שהסדר צריך להיות כך: ==התייחסות לסתירות בין התורה למדע== ===נקודות שיש בהם התייחסות חכמי ישראל למדע=== ==התייחסות לנידון אם חכמי ישראל ידעו ברוח הקודש== ===מקורות מדברי חכמי ישראל בעניין=== ===ידיעות של חז"ל או של הראשונים שמתאימות לזמננו ולא היו ידועות בעבר=== ===ידיעות מוקדמות של חכמי הגויים=== ==האם ראוי להביא הוכחות לתורה מן השמיים מכוח התאמת המדע לתורה== ==לקריאה נוספת== ==קישורים חיצוניים== ==הערות שוליים==--יהודה (שיחה) 09:47, 3 ביולי 2018 (MSK)

יישר כוח למי שארגן את הערך[עריכה]

והוספתי קישור למאמר המפורט "הידיעות המדעיות של חז"ל תוקפן ומקורן".