אתר ישיבה

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אתר ישיבה הוא אתר אינטרנט בעברית ובאנגלית אשר מהווה חלק ממוסדות ישיבת בית אל. באתר אלפי שיעורי תורה לקריאה, צפייה והאזנה. האתר הוקם על ידי עזרא כהן ושותפים מהישיבה בחודש אדר תש"ס, בעידודו ותמיכתו של ראש הישיבה, הרב זלמן ברוך מלמד.

אתר ישיבה הוא האתר הישיבתי השני שקם אחרי אתר ישיבת הר עציון ואתר היהדות הסלולרי הראשון. מטרת הקמת האתר, בהמשך להקמת ערוץ 7, הייתה לפנות אל הקהל הרחב, ולפתוח שער אל עולמה של התורה לכל יהודי באשר הוא, בארץ ובעולם.

באתר יש למעלה מ-33,000 שיעורים שונים בעברית ובאנגלית, ולמעלה מ-85,000 תשובות שנענו במדור "שאל את הרב".

מבנה האתר[עריכה]

מאגר שיעורים[עריכה]

מאגר שיעורים של רבנים, בעיקר מהציונות הדתית. חלק מהשיעורים בקובצי שמיעה, חלק בקובצי וידאו, חלק בקובץ לקריאה וחלק עם אפשרות לצפייה בשלושת סוגי הקבצים. השיעורים מחולקים לפי עץ נושאים מפורט ונרחב מאוד. בין הנושאים: גמרא, הלכה, אמונה, תנ"ך, פרשת השבוע, מועדים ועוד. כמו כן, מועלים על בסיס יום-יומי שיעורים בלימודים יומיים כגון: הדף היומי, לימוד משנה יומית, לימוד יומי באמונה והרמב"ם היומי.

ערוץ טלוויזיה[עריכה]

ערוץ טלוויזיה אינטרנטי בו משודרים שיעורי תורה בכל שעות היממה, ובו מועברים מעת לעת שידורים חיים מיוחדים כגון כנסים וימי עיון, שידורים חיים לשאלות ותשובות עם רבנים וכדומה. בזמנו, שיא הצפייה בערוץ היה בעת שידור לוויתו של הרב מרדכי אליהו. שידור זה אף הועבר לראשונה באמצעות המכשירים הסלולריים. כיום, ישנם כ900 אלף גולשים מדי חודש.

ספריה מקוונת[עריכה]

ספרייה המכילה מספר רב של ספרים אותם ניתן לקרוא און-ליין או להוריד ולהדפיס. בין הספרים נמצאת גם סדרת ספרי "פניני הלכה" של הרב אליעזר מלמד.

שאל את הרב[עריכה]

מאגר של אלפי שאלות ותשובות של רבנים שונים. השאלות האחרונות מתפרסמות בדף הבית של האתר. סמוך לחגי ישראל ומועדיו מצורף לינק לשאלות רלוונטיות לאותו מועד. במסגרת המדור צמח גם "בית הוראה לטהרת המשפחה", הנותן מענה לשאלות בנושאים אלה תוך 3 שעות. בין המשיבים באתר ניתן למצוא את הרב זלמן מלמד, הרב אביגדר נבנצל, הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור, הרב אליעזר מלמד, הרב דוד חי הכהן, הרב נריה גוטל, הרב יהושע שפירא.

בנוסף, כחלק ממדור שאל את הרב, נפתחו קבוצות וואטסאפ לשאלות ותשובות. בכל קבוצה חברים מספר רבנים, השואלים שולחים את השאלות בקבוצה והרבנים משיבים. קישור ההצטרפות לקבוצות מופץ ואנשים מרחבי הארץ והעולם מצטרפים בצורה עצמאית.

למידה עצמאית[עריכה]

מבחנים אמריקאים בתנ"ך, במשנה, בהלכה ובדף יומי עם אפשרות לבדיקת התשובות.

לוח שנה[עריכה]

לוח שנה ומערכת לחישוב כל הזמנים שיש להם משמעות הלכתית. הדבר נעשה במאמץ הלכתי וממוחשב כאחד. האתר מאפשר לבדוק זמנים שונים וגם להירשם לשירות דואר אלקטרוני ששולח את הזמנים המבוקשים על פי התאמה אישית. לוח השנה אף מאפשר לפרסם לציבור אירועים שונים בעלי אופי תורני, כגון תפילות, שיעורי תורה וימי עיון תורניים.

ויקישיבה[עריכה]

ויקישיבה - בחודש תמוז ה'תשס"ח יצאה הישיבה במיזם ליצירת אנציקלופדיית אינטרנט למושגי יהדות, המבוססת על תוכנת מדיה-ויקי. באנציקלופדיה זו המושגים מוגדרים לפי היהדות. "ויקישיבה" יצרה, בשיתוף עם פרויקט השו"ת של אוניברסיטת בר-אילן, תבנית לקישור ציוני מקורות מאתר ויקישיבה לעמוד המכיל את הטקסט במקורו באתר "פרויקט השו"ת". מיזם "ויקישיבה" בנוי בטכנולוגיית ויקי, ופתוח לעריכה על ידי כל גולש אינטרנט. האתר אוסר שימוש מסחרי בטקסט. באתר קיימים גם ערכי ה"מיקרופדיה התלמודית", מיזם תמציתי של האנציקלופדיה התלמודית וכן הערכים החדשים של האנציקלופדיה התלמודית.


הערות שוליים