רבי אלימלך מליז'נסק: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
'''רבי אלימלך וייסבלום מליז'נסק''' היה מבכירי ה[[אדמו"ר]]ים ומראשי [[החסידות]].  
'''רבי אלימלך וייסבלום מליז'נסק''' היה מבכירי ה[[אדמו"ר]]ים ומראשי [[החסידות]].  
==תולדות חייו==
==תולדות חייו==
נולד בשנת תע"ז בכפר לופוחי (שע"י טיקטין) לאביו ר' אליעזר ליפא וייסבלום. בנעוריו עסק בתורה וב[[קבלה]], ונהג לערוך גלות כמנהג המקובלים. אחיו, [[רבי זושא מאניפולי]] קרבו לתורת החסידות. הוא עבר ללמוד חסידות אצל [[רבי דב בער המגיד ממזריטש]]. נהג בסגפנות גדולה, ויחד עם אחיו ' זושא נהג לערוך "גלות" ברחבי אירופה (הם כונו "האחים הקדושים"). בשנת תקל"ג נפטר "המגיד", והוא קיבל על עצמו, יחד עם [[רבי יחיאל מיכל מזלוטשוב]] את הנהגת החסידות בגליציה. בהתחלה התיישב בשינווה, אולם עקב מחלוקת שפרצה שם עבר להתגורר בליז'נסק.  
נולד בשנת תע"ז בכפר לופוחי (שע"י טיקטין) לאביו ר' אליעזר ליפא וייסבלום. בנעוריו עסק בתורה וב[[קבלה]], ונהג לערוך גלות כמנהג המקובלים. אחיו, [[רבי זושא מאניפולי]] קרבו לתורת החסידות. הוא עבר ללמוד חסידות אצל [[רבי דוב בער ממזריטש|המגיד ממעזריטש]]. נהג בסגפנות גדולה, ויחד עם אחיו ' זושא נהג לערוך "גלות" ברחבי אירופה (הם כונו "האחים הקדושים"). בשנת תקל"ג נפטר "המגיד", והוא קיבל על עצמו, יחד עם [[רבי יחיאל מיכל מזלוטשוב]] את הנהגת החסידות בגליציה. בהתחלה התיישב בשינווה, אולם עקב מחלוקת שפרצה שם עבר להתגורר בליז'נסק.  


סבל מהתנגדות קשה של "המתנגדים" ובראשם הרב חיים כהן ררפורט מללוב והרב אהרן איטניגע רישא.  
סבל מהתנגדות קשה של "המתנגדים" ובראשם הרב חיים כהן ררפורט מללוב והרב אהרן איטניגע רישא.  


לעת זקנותו, התקשה לקבל את כל החסידים שבאו אליו<ref>כפי שכתב [[רבי שלמה מרדומסק]]: "יש צדיק אשר קדושתו בוערת בו כל כך, עד אשר מי שפגם מאד בעוונות ולא תקן אותם כראוי, אי אפשר לו להתקרב אליו, וכיודע מאדמו"ר איש אלקים מו"ה אלימלך זלה"ה שלעת זקנותו היתה קדושתו גדולה שלא היה אפשר לו לדבר עם המסתופפים בצלו ואורייתא קא מרתחא ביה" {{מקור|ספר "תפארת שלמה" על התורה|כן}}. </ref>. בעקבות כך, החלו הרבה חסידים ללכת ל[[רבי יצחק יעקב החוזה מלובלין]], והחוזה פרש מר' אלימלך והקים מרכז חסידי בלנצוט, לאחר מכן  ברוזבדוב ולבסוף בלובלין. ר' אלימלך הקפיד מאד על כך.  
לעת זקנותו, התקשה לקבל את כל החסידים שבאו אליו<ref>כפי שכתב [[רבי שלמה מרדומסק]]: "יש צדיק אשר קדושתו בוערת בו כל כך, עד אשר מי שפגם מאד בעוונות ולא תקן אותם כראוי, אי אפשר לו להתקרב אליו, וכיודע מאדמו"ר איש אלקים מו"ה אלימלך זלה"ה שלעת זקנותו היתה קדושתו גדולה שלא היה אפשר לו לדבר עם המסתופפים בצלו ואורייתא קא מרתחא ביה" {{מקור|ספר "תפארת שלמה" על התורה|כן}}. </ref>. בעקבות כך, החלו הרבה חסידים ללכת ל[[רבי יצחק יעקב הורוויץ|חוזה מלובלין]], והחוזה פרש מר' אלימלך והקים מרכז חסידי בלנצוט, לאחר מכן  ברוזבדוב ולבסוף בלובלין. ר' אלימלך הקפיד מאד על כך.  


עמד לעלות ל[[ארץ ישראל]], אך בסופו של דבר זה לא יצא לפועל.  
עמד לעלות ל[[ארץ ישראל]], אך בסופו של דבר זה לא יצא לפועל.  
351

עריכות

תפריט ניווט