פרשני:משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה י: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(התנהלות כלכלית נכונה)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־16:59, 3 באפריל 2018


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

משנה תורה לרמב"ם :הלכות דעות ה י תלמיד חכמים נוהג בכל מעשיו בשיקול דעת: אוכל ושותה, ומאכיל את אנשי ביתו בהתאם לכמות הכסף שיש לו ולהצלחתו בעסקיו, ולא ינסה לחיות ברמת חיים גבוהה יותר מכפי יכולתו הכלכלית. צוו חכמים שאדם יאכל בשר רק לתאבון-כלומר רק כאשר יש לו חשק לאכול בשר, כמו שכתוב "כי תאווה נפשך לאכול בשר". אדם בריא יכול להספק באכילת בשר פעם בשבוע ולא ינסה להיצתמצם בדברים אחרים כדי שיוכל לאכול בשר יותר מפעם בשבוע, ואם יש לו מספיק כסף יכול לאכול גם יותר מפעם בשבוע. צוו חכמים שאדם יאכל אוכל פשוט, גם אם יכול להרשות לעצמו יותר (ביחסייות, אם הכסף יאכל בפחות כסף ממה שהוא יכול להרשות לעצמו, אם יכול להרשות לעצמו אוכל מאד משובח יאכל אוכל משובח-לאו דווקא אוכל פשוט אלא פחות מהיכולת שלו), ויתלבש לפי מה שראוי למעמדו הכלכלי, ויכבד את אשתו ובניו יותר ממה שראוי לו להוציא לפי מעמדו הכלכלי.