פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר פ ח

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־13:56, 19 במאי 2019 מאת Yair hashulchan (שיחה | תרומות) (Updated article link)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר פ ח

סעיף ח[עריכה]

הכניסה לו שתי שפחות, או נכסים הראוים לקנות מהם שתי שפחות, או שהיו לו שתי שפחות, או שהיה ראוי לקנות שתי שפחות, אינה מבשלת ואינה מניקה את בנהא (משנה כתובות נט,ב וגמ' סא,א). הגה: הכניסה לו שלש שפחות, או ממון, או שיש לו ממון שיכול לקנות או לשכור, אינה מצעת המטות, רק מטתו (הר"ן בשם י"מ); י"א דאף מטתו אינה מצעת, רק בפריסת סדינין, ומסדרת לו מטתו שהוא דרך חיבה, וכל אשה תעשה זה אפילו יש לה כמה שפחות (טור).

שלוש שפחות: הרמב"ם והשו"ע השמיטו דין זה, שבשלוש שפחות אינה צריכה לעשות בצמר ולהציע מיטתו, וביאר הב"י שבגלל שלדעת הרמב"ם אין הבדל בהצעת המיטה בין עשירות לעניות, וכן בצמר אף עשירות צריכות לעשות. אולם הרמ"א הביא הסבר הר"ן בגמ' שבד"כ חייבת בהצעת כל המיטות ובשלוש שפחות רק במיטת בעלה, וכן הסבר רש"י שבשלוש שפחות פטורה מהצעת מיטתו וחייבת רק בפריסת הסדינים. עיין עוד בסיכום לסע' ד לגבי הצעת המיטה.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.