ישיבת עטרת ישראל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:


==תולדות הישיבה==
==תולדות הישיבה==
ישיבת עטרת ישראל הוקמה בשכונת בית וגן בזמן קיץ תשל"ו ע"י הרב אזרחי, בהוראת חותנו [[הרב מאיר חדש]] שהיה [[משגיח]] ב[[ישיבת חברון]]. לישיבה הגיע גרעין של כ- 25 בחורים מישיבת חברון, אליהם נוספו עוד כ- 70 בחורים נוספים. הישיבה נקראה על שם אביו של הרב אזרחי, ר' ישראל, שנפטר זמן קצר קודם לכן. כמשגיח כיהן הרב חדש, שהתגורר בתחומי הישיבה וביתו היה פתוח במשך כל היום עבור התלמידים. בעת זקנותו, התמנה לכהן כמשגיח [[הרב חיים וואלקין]], בוגר [[ישיבת רבנו חיים ברלין]], [[ישיבת טלז]] ו[[ישיבת מיר]], ותלמיד קרוב של [[הרב חיים שמואלביץ]]. כיום, מכהנים לצדו של הרב וואלקין גם [[הרב משה ירחמיאל קליינמן]], [[הב צבי דיאמנט]] ו[[הרב מרדכי סטפנסקי]]. כר"מים מכהנים הרב אריאל וילנסקי, הרב ישעיהו גלזמן, הרב הרן ויינר, הרב ישעיהו קנל, הרב ישראל לנדא והרב חיים ראף.  
ישיבת עטרת ישראל הוקמה בשכונת בית וגן בזמן קיץ תשל"ו ע"י הרב [[ברוך מרדכי אזרחי]] שהיה לפני כן [[ר"מ]] ב[[ישיבת חברון]] בהוראת חותנו [[הרב מאיר חדש]] שהיה [[משגיח]] ב[[ישיבת חברון]]. לישיבה הגיע גרעין של כ- 25 בחורים מישיבת חברון, אליהם נוספו עוד כ- 70 בחורים נוספים. הישיבה נקראה על שם אביו של הרב אזרחי, ר' ישראל, שנפטר זמן קצר קודם לכן. כמשגיח כיהן הרב חדש, שהתגורר בתחומי הישיבה וביתו היה פתוח במשך כל היום עבור התלמידים. בעת זקנותו, התמנה לכהן כמשגיח [[הרב חיים וואלקין]], בוגר [[ישיבת רבנו חיים ברלין]], [[ישיבת טלז]] ו[[ישיבת מיר]], ותלמיד קרוב של [[הרב חיים שמואלביץ]]. כיום, מכהנים לצדו של הרב וואלקין גם [[הרב משה ירחמיאל קליינמן]], [[הב צבי דיאמנט]] ו[[הרב מרדכי סטפנסקי]]. כר"מים מכהנים הרב אריאל וילנסקי, הרב ישעיהו גלזמן, הרב הרן ויינר, הרב ישעיהו קנל, הרב ישראל לנדא והרב חיים ראף.
 
ב[[ישיבה]] לומדים בחורים שנחשבים יותר מודרניים בציבור החרדי והיא מחנכת בשיטת [[גדלות האדם]] של [[הסבא מסלבודקא]] בדומה ל[[ישיבת חברון]]   


שיטת הלימוד בישיבה היא ע"פ דרכו של הרב אזרחי, שהיא שילוב בין שיטת "חברון" לבין [[שיטת בריסק]]. בנוסף, בישיבה ניתן דגש על לימודי [[מוסר]].  
שיטת הלימוד בישיבה היא ע"פ דרכו של הרב אזרחי, שהיא שילוב בין שיטת "חברון" לבין [[שיטת בריסק]]. בנוסף, בישיבה ניתן דגש על לימודי [[מוסר]].  


הישיבה כיום כוללת כ-400 בחורים וכ-50 אברכים, ולצדה מתקיימת ישיבה לצעירים בראשות [[הרב אפרים קשש]] הכוללת כ-100 בחורים, ישיבה קטנה המונה כ-30 בחורים ומכינה המונה כ-50 בחורים.  
הישיבה כיום כוללת כ-400 בחורים וכ-50 אברכים, ולצדה מתקיימת ישיבה לצעירים בראשות [[הרב אפרים קשש]] הכוללת כ-100 בחורים, ישיבה קטנה המונה כ-30 בחורים ומכינה המונה כ-50 בחורים.
 
הרב אזרחי הקים את [[מחנה בני תורה]] שפועל בימי חופשת בין הזמנים בקיץ ומשלב בין בחורי ישיבות חרדיים לצעירים בני הציבור הדתי לאומי ומיועד להציג להם את הישיבה החרדית וגולת הכותרת בו היא שיחתו של ראש הישיבה שזכתה לכינוי ""יצחק אלחנן שמאלה"", בעקבות ההשתתפות במחנה חלקם עוברים לישיבות חרדיות.   


מבוגרי הישיבה הידועים: [[הרב יצחק פרץ]]- רבה של רעננה, חבר הכנסת ושר לשעבר, [[הרב יהודה דרעי]]- רבה של [[באר שבע]].  
מבוגרי הישיבה הידועים: [[הרב יצחק פרץ]]- רבה של רעננה, חבר הכנסת ושר לשעבר, [[הרב יהודה דרעי]]- רבה של [[באר שבע]].  

גרסה מ־15:23, 15 ביולי 2013

ישיבת עטרת ישראל (מכונה בעולם הליטאי "עטרס" בהיגוי אשכנזי) היא ישיבה ליטאית בירושלים, בראשותו של הרב ברוך מרדכי אזרחי.

תולדות הישיבה

ישיבת עטרת ישראל הוקמה בשכונת בית וגן בזמן קיץ תשל"ו ע"י הרב ברוך מרדכי אזרחי שהיה לפני כן ר"מ בישיבת חברון בהוראת חותנו הרב מאיר חדש שהיה משגיח בישיבת חברון. לישיבה הגיע גרעין של כ- 25 בחורים מישיבת חברון, אליהם נוספו עוד כ- 70 בחורים נוספים. הישיבה נקראה על שם אביו של הרב אזרחי, ר' ישראל, שנפטר זמן קצר קודם לכן. כמשגיח כיהן הרב חדש, שהתגורר בתחומי הישיבה וביתו היה פתוח במשך כל היום עבור התלמידים. בעת זקנותו, התמנה לכהן כמשגיח הרב חיים וואלקין, בוגר ישיבת רבנו חיים ברלין, ישיבת טלז וישיבת מיר, ותלמיד קרוב של הרב חיים שמואלביץ. כיום, מכהנים לצדו של הרב וואלקין גם הרב משה ירחמיאל קליינמן, הב צבי דיאמנט והרב מרדכי סטפנסקי. כר"מים מכהנים הרב אריאל וילנסקי, הרב ישעיהו גלזמן, הרב הרן ויינר, הרב ישעיהו קנל, הרב ישראל לנדא והרב חיים ראף.

בישיבה לומדים בחורים שנחשבים יותר מודרניים בציבור החרדי והיא מחנכת בשיטת גדלות האדם של הסבא מסלבודקא בדומה לישיבת חברון

שיטת הלימוד בישיבה היא ע"פ דרכו של הרב אזרחי, שהיא שילוב בין שיטת "חברון" לבין שיטת בריסק. בנוסף, בישיבה ניתן דגש על לימודי מוסר.

הישיבה כיום כוללת כ-400 בחורים וכ-50 אברכים, ולצדה מתקיימת ישיבה לצעירים בראשות הרב אפרים קשש הכוללת כ-100 בחורים, ישיבה קטנה המונה כ-30 בחורים ומכינה המונה כ-50 בחורים.

הרב אזרחי הקים את מחנה בני תורה שפועל בימי חופשת בין הזמנים בקיץ ומשלב בין בחורי ישיבות חרדיים לצעירים בני הציבור הדתי לאומי ומיועד להציג להם את הישיבה החרדית וגולת הכותרת בו היא שיחתו של ראש הישיבה שזכתה לכינוי ""יצחק אלחנן שמאלה"", בעקבות ההשתתפות במחנה חלקם עוברים לישיבות חרדיות.

מבוגרי הישיבה הידועים: הרב יצחק פרץ- רבה של רעננה, חבר הכנסת ושר לשעבר, הרב יהודה דרעי- רבה של באר שבע.