פרשני:אגרות הראיה: אגרת מח

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־17:05, 12 באפריל 2021 מאת Wikiboss (שיחה | תרומות) (Added ben shmuel book.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

No result


רקע לאגרת

הערות, מקבילות, וביאורים נצרכים

נמען האגרת

האגרת

מח 

ב"ה, עה"ק יפו ת"ו, ט"ז טבת תרס"ז. לכבוד הרב הגאון המפורסם סוע"ה תפארת ישראל מוהר"א בנימין קלוגר שליט"א. שוי"ר . מכתב כ"ג שי' הגיעני. והנה כפי הנראה שידפיסו את הקונט' פרי עה"ד[1] , להפיצו בישראל לעורר את האהבה למצוה כתיקונה וכמאמרה, שא"א בימינו שתצא לאור כ"א ע"י עבודת אחינו ב"י באה"ק ת"ו. אמנם אין צורך שישלח כ"ג את הקונט' שתח"י, שכבר השיגו אותו פה אצל בעה"ב אחד. והנני מתענג עתה בקריאתו ב"ה. אמנם תמיהני מ"ש כבוד אביו מאוה"ג ז"ל, דל"ס אסימנים מטעם אין אנו בקיאים בבדיקה. דזה אינו כלל מוחלט, ומצינו כמה דברים שג"א בקיאים בהם, וריאה שנימוחה גם עתה יש לסמוך כד' הפוסקים[2] , וכה"ג טובא. ועוד אפילו גבי דמים, דמדינא דגמ' כבר פסקו בקיאין[3], מ"מ גבי דם מכה כיון שיש להבחין זה לעו"ז כ' קמאי[4] דלא כרמב"ן, ואנו סומכין גם עכשו. וכן מש"כ, דמשו"ה עוף טהור א"נ כ"א במסורת ג"כ תמוה, דשם טעמא הוא משום דחיישינן לשיטת הגאונים, דסימן דאינו דורס צריך שיהי' עם כלם, וחיישינן דידרוס[5] , וכעובדא דהוי[6] , ואכמ"ל. אך אין משיבין את הארי החי זי"ע, ויש מקום לקיים ד"ח, וגם שהדברים נסמכים בעוד כמה אשלי רברבי, בסוגיות ובסברות ברורות, והחלטת קמאי דקמאי רובן ככולם. והנני חותם בברכה ואה"ר, כנה"י ונפש דוש"ת מהררי קודש, הק' אברהם יצחק ה"ק הנ"ל דף 58


הערות שוליים

  1. "פרי עץ הדר". מכתבי הגאון ר' שלמה קלוגר ז"ל ועוד גדולי הדור נגד אתרוגים מורכבים.
  2. יו"ד סי' ל"ו ס"ז.
  3. נדה כ: ורא"ש שם פ"ב סי' ד' ופ"י סי' ג'.
  4. ב"י יו"ד ס' קפז ד"ה והרמב"ן כתב.
  5. יו"ד סי' פ"ב ס"ב.
  6. חולין ס"ב: