פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר קמב יא

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־14:16, 19 במאי 2019 מאת Yair hashulchan (שיחה | תרומות) (Updated article link)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר קמב יא

סעיף יא[עריכה]

הסומא בשני (עיניו), אינו יכול להביא גט של חוצה לארץ, מפני שאינו יכול לומר: בפני נכתב ובפני נחתם. לפיכך אם נכתב ונחתם בפניו כשהוא פתוח, ונסתמא, ה"ז אומר: בפני נכתב ובפני נחתם, ונותנו לה (גיטין כג,א) והוא שמכיר האשה בטביעות קולא. ואם אינו מכירה בטביעות קול, לא מהני מה שאחרים אומרים לו שהיא זאת, אע"ג דמהני בפקח (רא"ש). (ובעינן גבי פקח שני עדים כשרים שאינן קרובים ולא פסוליםב) (ת"ה סימן רל"ח).

א. טביעות קול: ב"שהמ"מ כותב שבזה"ז שום אדם אינו נאמן בטביעות עין, ולפי"ז ה"ה לטביעות קול, וצריך ליישב השו"ע כאן שהואיל ורואים שנותן בדיוק לאשת המשלח סומכים עליו, וא"כ במקום שאיננו יודעים שזו אשת המשלח אין לסמוך עליו.

ב. שאינן קרובים ופסולים: עיין בסיכום לסימן קמא,לו שהב"ש מבאר שהרמ"א מצריך כשרים רק לכתחילה אך בדיעבד מועיל גם בשני פסולים, שלא כדעת תרוה"ד הפוסל אף בדיעבד.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.