פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר קמב יב

מתוך ויקישיבה
גרסה מ־14:16, 19 במאי 2019 מאת Yair hashulchan (שיחה | תרומות) (Updated article link)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר קמב יב

סעיף יב[עריכה]

אם יש עדים שהבעל מסר לסומא זה גט זה לגרושין, כשר, שהרי כיון שיש עדים אינו צריך לומר: בפני נכתב ובפני נחתםא, ויהיב לה באפי הנהו סהדי גופייהוב. ואם נתקיים בחותמיו, כשר בכל גוונא (רמ"ה).

א. יש עדים שהבעל מסר לסומא: רמ"ה,שו"ע: כשר, כיוון שאינו צריך לומר בפ"נ ובפ"נ. ב"ח,ב"ש – אפילו אם לא נחתם בפני העדים ואינם מכירים החתימה, כיוון שאין הבעל עשוי לקלקלה בכוונה, ולכן מספיק שראו שנותן לשליח עבורה, אמנם במקרה זה אם יבוא הבעל ויערער תצטרך לקיים.

ב. באפי הנהו סהדי גופייהו: ב"שהרמ"ה והשו"ע הולכים כאן בשיטת הרי"ף, שהגדרת "חצי דבר" היא שאין נפק"מ בעדות חלקית זו לשום דבר, אולם לתוס' שההגדרה היא שיכלו באותו זמן לראות גם את שאר העדות ובכל זאת ראו רק חלקה, כאן שבזמן הנתינה לשליח לא יכלו לראות גם המסירה לאשה נחשב כעדות שלימה, ואין צורך למסור בפני אותם העדים שראו את הנתינה לשליח.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.