פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר קמו ב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (Added credit)
מ (Updated article link)
 
שורה 8: שורה 8:
ב. הגט קיים: '''ב"ש''' – מדובר כאן בתנאי אם, וא"כ מוכח ש'''השו"ע''' סובר כ'''רמב"ם''', שאפילו בתנאי אם, אם נישאת קודם שנתקיים התנאי לא תצא אם נתקיים לבסוף.
ב. הגט קיים: '''ב"ש''' – מדובר כאן בתנאי אם, וא"כ מוכח ש'''השו"ע''' סובר כ'''רמב"ם''', שאפילו בתנאי אם, אם נישאת קודם שנתקיים התנאי לא תצא אם נתקיים לבסוף.


'''מתוך הספר יאיר השולחן''', אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, [https://www.yeshiva.org.il/Article/706 לפרטים ורכישה].
'''מתוך הספר יאיר השולחן''', אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, [https://www.yeshiva.org.il/Article/3873 לפרטים ורכישה].


[[קטגוריה:שולחן ערוך]]
[[קטגוריה:שולחן ערוך]]
[[קטגוריה:יאיר_השולחן_אבן_העזר]]
[[קטגוריה:יאיר_השולחן_אבן_העזר]]

גרסה אחרונה מ־14:17, 19 במאי 2019


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר קמו ב

סעיף ב[עריכה]

הלכה והניחתו בצדי רשות הרבים, ונגנב או אבד לאחר שלשים יום, הרי זו מגורשת, הואיל והיה הגט קיים ביום שמתגרשת בו, וייחדה אותו במקום שאינו רשות הרבים, שצדי רשות הרבים אינם כרשות הרביםא. וכן אם תלה הגירושין במעשה, דינו כדין מגרש אחר זמן. כיצד, כגון שאמר לאשה: הרי זה גיטיך ולא תתגרשי בו עד שתתני לי מאתים זוז, הרי זו מתגרשת אחר שתתן, ואינו צריך לכפול התנאי ולא לשאר משפטי התנאים, שהרי לא גירש על תנאי, אלא עדיין לא גירש זה, אלא תלה הגירושין בעשיית כך וכך ואחר כך תתגרש. ומה בין מגרש על תנאי לזה שקבע זמן לגירושין או תלאן במעשה, שהמגרש על תנאי יש שם גירושין, ואינם גומרים עד שיתקיים התנאי. לפיכך כשיתקיים התנאי, נתגרשה, אם היה הגט קייםב, אע"פ שאינו ברשותה, ואינה צריכה לחזור וליטלו או להיותו ברשותה אחר שנתקיים התנאי, שהרי הגיע לידה תחלה בתורת גירושין. אבל התולה הגירושין בזמן או במעשה, לא הגיע לידה בתורת גירושין אלא בתורת פקדון עד הזמן שקבע או עד שתעשה המעשה, לפיכך כשהגיע הזמן צריך להיות הגט ברשותה, או תחזור ותטלנו, או יהיה במקום שייחדה אותו בו אע"פ שאין רשותה, כמו שביארנו, ואח"כ תתגרש בו. ואם נשאת קודם הזמן שקבע, או קודם שתעשה המעשה שתלה בו הגירושין, תצא והולד ממנו ממזר, שעדיין היא אשת איש גמורה ואין כאן שם גירושין (רמב"ם).

א. לאחר ל' יום: ב"ש – הקונה בהמה במשיכה לאחר ל' יום לא מועיל משום שכלתה המשיכה, ובגט לדעת הרמב"ם והשו"ע מועיל אם לאחר ל' יום מונח במקום הראוי למשיכה משום שהגט עדיין קיים, אך לדעת התוס' והרשב"א גם בגט נחשב כלתה קניינו ולא מועיל אלא באומר מעכשיו.

ב. הגט קיים: ב"ש – מדובר כאן בתנאי אם, וא"כ מוכח שהשו"ע סובר כרמב"ם, שאפילו בתנאי אם, אם נישאת קודם שנתקיים התנאי לא תצא אם נתקיים לבסוף.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.