רבינו חננאל בן חושיאל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
רבינו חננאל ז"ל היה מגדולי רבותינו הראשונים ע"ה.
'''רבינו חננאל ב"ר חושיאל''' היה מגדולי ה[[ראשונים]] בתקופה שלאחר תקופת ה[[גאונים]]. היה חבירו של [[רב נסים גאון]], ושניהם למדו מ[[רב האי גאון]], ומ[[רבינו חושיאל]] אביו.


רבינו חננאל בר חושיאל היה מגדולי רבותינו הראשונים בתקופה שלאחר תקופת ה[[גאונים]]. רבינו חננאל היה חבירו של [[רב נסים גאון]] ע"ה, ושניהם למדו מ[[רב האי גאון]] ע"ה, ומ[[רבינו חושיאל]] ע"ה, אביו של רבינו חננאל.
חי בקירואן, מקום אליו הגיע אביו לאחר שנלקח יחד עם חכמים נוספים ע"י השלטון, ראה בערך [[ארבעת השבויים]].  


רבינו חננאל חי בקירואן, מקום אליו הגיע אביו רבינו חושיאל לאחר שנלקח יחד עם חכמים נוספים ע"י השלטון.
כתב פירוש על ה[[תלמוד בבלי|תלמוד הבבלי]], ובפירושו פעמים שמביא מה[[תלמוד ירושלמי|תלמוד הירושלמי]], וקוראו בשם "תלמוד [[ארץ ישראל]]".
בש"ס וילנא נדפס פירוש הר"ח בצידי הגמרא. [[רבינו שלמה הכהן]], זקן רבני וילנא, בעל ה"[[חשק שלמה]]", כתב הגהות והערות על פירושו של ר"ח.


רבינו כתב פירוש על ה[[תלמוד בבלי|תלמוד הבבלי]], ובפירושו פעמים שמביא מה[[תלמוד ירושלמי|תלמוד הירושלמי]], וקוראו בשם "תלמוד [[ארץ ישראל]]".
היה רבו של הרי"ף- [[רבי יצחק אלפסי]].  
בש"ס וילנא נדפס פירוש הר"ח בצידי הגמרא. [[רבינו שלמה הכהן]] ע"ה, מרבני וילנא, בעל ה"[[חשק שלמה]]", כתב הגהות והערות על פירושו של רבינו.


רבינו היה רבו של רבינו יצחק אלפסי ע"ה, [[הרי"ף]].
{{מיון רגיל:חננאל ב"ר חושיאל}}
[[קטגוריה:גדולי וחכמי ישראל]]
[[קטגוריה:ראשונים]]


[[קטגוריה:ראשונים]]
[[קטגוריה:פרשני התלמוד]]

גרסה מ־18:19, 27 באפריל 2011

רבינו חננאל ב"ר חושיאל היה מגדולי הראשונים בתקופה שלאחר תקופת הגאונים. היה חבירו של רב נסים גאון, ושניהם למדו מרב האי גאון, ומרבינו חושיאל אביו.

חי בקירואן, מקום אליו הגיע אביו לאחר שנלקח יחד עם חכמים נוספים ע"י השלטון, ראה בערך ארבעת השבויים.

כתב פירוש על התלמוד הבבלי, ובפירושו פעמים שמביא מהתלמוד הירושלמי, וקוראו בשם "תלמוד ארץ ישראל". בש"ס וילנא נדפס פירוש הר"ח בצידי הגמרא. רבינו שלמה הכהן, זקן רבני וילנא, בעל ה"חשק שלמה", כתב הגהות והערות על פירושו של ר"ח.

היה רבו של הרי"ף- רבי יצחק אלפסי.