שיחת מיקרופדיה תלמודית:אדם כשר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(האם כשרות הנשים נבחנת באופן שונה)
 
אין תקציר עריכה
שורה 6: שורה 6:
אך אשת חבר כחבר, ומסתבר דדוקא אם היא אשה כשרה).
אך אשת חבר כחבר, ומסתבר דדוקא אם היא אשה כשרה).
ויל"ע בכ"ז
ויל"ע בכ"ז
:שלום וברכה!
אכן הערה טובה, אם כי נראה שיש להבדיל בין כשרות לעניין עדות ו"כשרות" רוחנית כמו מאמרי האגדה שהבאת שמתארים תכונה חיובית ולאו דווקא קושרים אותה לכשרות להעיד אלא רק משתמשים באותו מטבע לשון לתאר תכונה חיובית שאיננה בהכרח קשורה לתוקף משפטי. חזק וברוך!--[[משתמש:Wikiboss|Wikiboss]] ([[שיחת משתמש:Wikiboss|שיחה]]) 10:06, 10 ביוני 2021 (UTC)

גרסה מ־13:06, 10 ביוני 2021

בילקו"ש שופטים מב, וכ"ה בתד"א י, אין לך אשה כשרה בנשים אלא אשה העושה רצון בעלה. לכאו' מבואר בחז"ל שלגבי נשים נמדדת כשרתן אך ורק בענין עשיית רצון הבעל ולא במבחן שבוחנים את האנשים. אך לא מצאתי מהאחרונים שעומדים על כך. ענין זה טעון בירור, כי לא מסתבר שאשה שעוברת על מצוות התורה תחשב לכשרה רק מחמת שעושה רצון בעלה, ויתכן דדוקא אם בעלה אדם כשר, אם עושה רצון בעלה נעשית כשרה (ובדמיון לחברות, שהאיש עומד למבחנים שונים, אך אשת חבר כחבר, ומסתבר דדוקא אם היא אשה כשרה). ויל"ע בכ"ז


שלום וברכה!

אכן הערה טובה, אם כי נראה שיש להבדיל בין כשרות לעניין עדות ו"כשרות" רוחנית כמו מאמרי האגדה שהבאת שמתארים תכונה חיובית ולאו דווקא קושרים אותה לכשרות להעיד אלא רק משתמשים באותו מטבע לשון לתאר תכונה חיובית שאיננה בהכרח קשורה לתוקף משפטי. חזק וברוך!--Wikiboss (שיחה) 10:06, 10 ביוני 2021 (UTC)