תבנית:הידעת?/ג' אלול ה'תשע"ב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''ג' אלול- יום פטירת הרב קוק''' הרב קוק, רבה הראשון של הרבנות הראשית ואבי הציונות הדתית, ה...")
 
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
'''ג' אלול- יום פטירת הרב קוק'''
'''ג' אלול- יום פטירת הרב קוק'''


[[הרב קוק]], רבה הראשון של הרבנות הראשית ואבי הציונות הדתית, היה מגדולי הדעות שקמו לישראל ושילב בהגותו למדנות ובקיאות הלכתית יחד עם הגות חסידית עמוקה. שילוב מיוחד זה היה ככל הנראה קשור גם לאיחוד המשפחתי ממנו הגיע, כאשר אביו, הרב שלמה זלמן קוק, הגיע ממשפחה של מתנגדים בעוד אמו באה מקהילת [[חב"ד]]. [[הרב שלמה יוסף זווין]] בספר "אישים ושיטות" כותב גם הוא על החיבור המופלא שהיה בדמותו של הרב זצ"ל: "היה בדורנו היחיד בין גדולי התורה שהיה שליט בהלכה ובאגדה כאחת. יחיד היה הרב במשנה גדלות בנגלה ובנסתר" {{מקור|אישים ושיטות, עמוד 210}}. וראה עוד סיפורים על דמותו והנהגותיו בערך [[הרב קוק]].
[[הרב קוק]], רבה הראשון של הרבנות הראשית ואבי הציונות הדתית, היה מגדולי הדעות שקמו לישראל ושילב בהגותו למדנות ובקיאות הלכתית יחד עם הגות חסידית עמוקה. שילוב מיוחד זה היה ככל הנראה קשור גם לאיחוד המשפחתי ממנו הגיע, כאשר אביו, הרב שלמה זלמן קוק, הגיע ממשפחה של מתנגדים בעוד אמו באה מקהילת [[חב"ד]]. [[הרב שלמה יוסף זווין]] בספר "אישים ושיטות" כותב גם הוא על החיבור המופלא שהיה בדמותו של הרב זצ"ל: "היה בדורנו היחיד בין גדולי התורה שהיה שליט בהלכה ובאגדה כאחת. יחיד היה הרב במשנה גדלות בנגלה ובנסתר" {{מקור|(אישים ושיטות, עמוד 210)}}. וראה עוד סיפורים על דמותו והנהגותיו בערך [[הרב קוק]].

גרסה אחרונה מ־21:56, 31 באוגוסט 2019

ג' אלול- יום פטירת הרב קוק

הרב קוק, רבה הראשון של הרבנות הראשית ואבי הציונות הדתית, היה מגדולי הדעות שקמו לישראל ושילב בהגותו למדנות ובקיאות הלכתית יחד עם הגות חסידית עמוקה. שילוב מיוחד זה היה ככל הנראה קשור גם לאיחוד המשפחתי ממנו הגיע, כאשר אביו, הרב שלמה זלמן קוק, הגיע ממשפחה של מתנגדים בעוד אמו באה מקהילת חב"ד. הרב שלמה יוסף זווין בספר "אישים ושיטות" כותב גם הוא על החיבור המופלא שהיה בדמותו של הרב זצ"ל: "היה בדורנו היחיד בין גדולי התורה שהיה שליט בהלכה ובאגדה כאחת. יחיד היה הרב במשנה גדלות בנגלה ובנסתר" (אישים ושיטות, עמוד 210). וראה עוד סיפורים על דמותו והנהגותיו בערך הרב קוק.