פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר עד ז

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר עד ז

סעיף ז[עריכה]

הדירה שלא תלך למרחץ, בכרכים שבת אחת, ובכפרים שתי שבתות, שלא תנעל מנעל בכפרים שלשה ימים, ובכרכים מעת לעת, יתר על כן (יתיר את נדרו או) יוציא ויתן כתובה (ירושלמי,רמב"ם).

כך הוא לשון הרמב"ם, ובדק הבית הקשה שאינו יכול להדירה ממרחץ וממנעל ויישבו שמדובר שהדירה מתשמיש ותלה במרחץ ומנעל, ואז יוציא ויתן כתובה לאחר שבוע, וכן כתב בסעיף הבא, ותמה הב"ש אם כוונתו כאן כפי שביאר בבדק הבית, א"כ מה חידש בסעיף הבא, והח"מ כתב שהסתפק בדעת הרמב"ם ולכן כאן כתב דבריו בסתם ובסעיף הבא כתבו לפי פירושו.

הדירה לטובתה: כגון שהדירה אם לא תתקשט.

ח"מ,ב"ש – אינו צריך להוציאה ולתת כתובה, כיוון שאינו רע לה אלא להפך, ואם אינה רוצה אינה חייבת לקיים הנדר, ואז הנדר חל ולשניהם אין דין מורד, ולאחר שישה חודשים יוציא ויתן כתובה כדין חולה אנוס שאינו יכול לקיים עונתה.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.