פרשני:שולחן ערוך:אבן העזר קכט טו

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אבן העזר קכט טו

סעיף טו[עריכה]

מי שיש לו שני שמות, והשם השני יוצא מהשם הראשון בשם הנערות, כגון יצחק חקין, אהרן ארנין, וכיוצא בזה, אין צריך לכתוב שם הנערות כלל (ר"ת,מרדכי[1]), אלא אם כן יש אחר ששמו יצחק או אהרןא (תרוה"ד). הגה: והוא הדין ליעקב יעקלב (פסקי מהרא"י סימן ק"ו), פרץ פרצין (ב"י). ונראה דהוא הדין אברהם אברלן, וכיוצא בזה. מיהו אם רוצה לכתוב אינו מזיק. מיהו כל קצור שם שהוא שם בפני עצמו, כמו אלחנן חנן, כותביןג, כיוצא בזה.

א. תרוה"ד,ב"ש – כשיש אחר ששמו כן יש לכתוב הקיצור רק לצורך סימן, ולכן אם יש סימן אחר כגון שרק הוא כהן אין צריך לכתוב הקיצור. וכתב הב"ש שלא מספיק שמגרש במעמד חבירו משום שצריך שיהא מוכח מתוך הגט, ומאידך לא מספיק שכתוב הסימן אלא צריך לגרש במעמד חבירו, והדגמ"ר חולק וסובר שלא צריך במעמד חבירו.

ב. יעקל: תרוה"ד,רמ"א: מספיק לכתוב יעקב.

רש"ל,ב"ש: בכל כינוי שרגילים לכנותו עבור שני שמות שונים יש לכתוב גם את הכינוי, ולכן יש לכתוב יעקל לפי שהוא קיצור גם של אליקום.

ג. חנן: גט פשוט – בדיעבד אם כתב רק אלחנן כשר.

מתוך הספר יאיר השולחן, אין להעתיק ללא רשות מהמחבר, לפרטים ורכישה.

הערות שוליים[עריכה]

  1. גיטין אות שסח