אברהם אבינו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מאין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
==חסד אמונה וגבורה==
==חסד אמונה וגבורה==


[[הרב אליקים לבנון]], רב היישוב [[אלון מורה]] וראש [[ישיבת אלון מורה]] כתב על היותו אברהם אבינו [http://www.myesha.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/120.pdf איש אמונה וגבורה]  את הדברים האלה בעלון [[פרשת השבוע]] - "ישע שלנו":
[[הרב אליקים לבנון]], רב היישוב [[אלון מורה]] ליד העיר [[שכם]] וראש [[ישיבת אלון מורה]] כתב על היותו אברהם אבינו [http://www.myesha.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/120.pdf איש אמונה וגבורה]  את הדברים האלה בעלון [[פרשת השבוע]] - "ישע שלנו":
" מידת החסד כידוע מיוחסת לאברהם אבינו, "חסד לאברהם", אולם יש שתימידות נוספות בהם מצטיינת דמותו
" מידת החסד כידוע מיוחסת לאברהם אבינו, "חסד לאברהם", אולם יש שתימידות נוספות בהם מצטיינת דמותו
של אברהם אבינו: האמונה והגבורה.
של אברהם אבינו: האמונה והגבורה.

גרסה מ־19:15, 13 בנובמבר 2008

אברהם אבינו הוא אבי עם ישראל, נמנה על "שלושת האבות", יחד עם יצחק אבינו ויעקב אבינו. הוא נולד בשנת 1948 לבריאת העולם בחרן. היה ב"אור כשדים" ןמשם עזב את מולדתו ואת בית אביו והלך לארץ כנען כפי שמובא בפרשת לך לך. יחד עימו באה אשתו, שרי, אשר שמה היה לשרה אימנו, בן אחיו לוט וכן את כל הנפש אשר עשו בחרן.

חסד אמונה וגבורה

הרב אליקים לבנון, רב היישוב אלון מורה ליד העיר שכם וראש ישיבת אלון מורה כתב על היותו אברהם אבינו איש אמונה וגבורה את הדברים האלה בעלון פרשת השבוע - "ישע שלנו": " מידת החסד כידוע מיוחסת לאברהם אבינו, "חסד לאברהם", אולם יש שתימידות נוספות בהם מצטיינת דמותו של אברהם אבינו: האמונה והגבורה.

  • "וְהֶאֱמִןבַּה'" (בראשית ט"ו, ו'), כך מתארת התורה את תגובתו של אברהם להבטחת הקב"ה "כֹּה יִהְיֶה זַרְעֶךָ" )שם, ה'(. וכדברי חכמים )שבת צז,א(: "החושד בכשרים לוקה בגופו. דכתיב, במשה רבנו, והן לא יאמינו לי. אך לפניהקב"ה גלוי שהם יאמינו, דכתיב ויאמן העם. אמר לו: הם מאמינים בני מאמינים, מבניו של אברהם אבינו. אתה אין סופך להאמין,שנאמר יען לא האמנתם בי".
  • יסוד האמונה מופיע אצל אברהם אבינו יחד עם תכונת הגבורה. "האדם הגדול בענקים, זה אברהם אבינו, שהיה גבוה, קומתו כנגד שבעים וארבעה אנשים" (מסכת סופרים כ"א, ט')."

אומר הרב לבנון: " שתי התכונות הללו נדרשות הן זו לזו. הנה נקרא אברהם אבינו לשליחותו של הקב"ה, המוציאו מבית אביו וממשפחתו, ללכת אל ארץ לא נודעת. במבט לאחור, רואה אברהם רבים לפניו, אשר נכשלו בשליחותם ולא מילאו את התקוות אשר תלה בהם הקב"ה. אדם הראשון החל את תפקידו בגן עדן, אך גורש משם. נח היוצא מן התיבה, עם שליחות לבנות מחדש את העולם, ומיד נכשל אחד מבניו עד כדי ההכרח לקללו, "ארור כנען". ובודאי, אנשי דור הפלגה שהיו בעלי כוחות אדירים, והקב"ה הפיצם ובלל את שפתם. מי אם כן ערב לאברהם שהוא יהא שונה מקודמיו, ויצליח יותר במילוי שליחותו. לשם כך, נצרך הוא בראש ובראשונה ליסוד האמונה. קוראים אנו בפרקי ההלל שבתהילים: "הֶאֱמַנְתִּי כִּי אֲדַבֵּר; אֲנִי עָנִיתִי מְאֹד, אֲנִי אָמַרְתִּי בְחָפְזִי: כָּל–הָאָדָם כֹּזֵב" (קט"ז, י' - י"א). פשט הפסוק מורה לנו שהאמונה נשענת על סבלנות, שהרי בניגוד ל"האמנתי" מעמיד דוד המלך את "אני אמרתי בחפזי".