אין מעמידין פרנס על הציבור, אלא אם כן נמלכים בציבור: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (הוספת קטגוריה בתבנית מקור)
אין תקציר עריכה
 
שורה 1: שורה 1:
אין ממנים מנהיג על הציבור ללא התייעצות מוקדמת עם הציבור.
''''אין מעמידין פרנס על הציבור, אלא אם כן נמלכים בציבור''' פירושו שאין ממנים מנהיג על הציבור ללא התייעצות מוקדמת עם הציבור.
 
 
 
אסמכתא לכך יש בהודעת משה לבני ישראל כאשר נתמנה בצלאל בן אורי להיות האחראי על מלאכת בניית המשכן: "ראו קרא ה' בשם בצלאל", כלומר, עיינו בדבר וחוו דעתכם עליו. וכפי שמובא בגמרא {{מקור|(ברכות נה, א)}}: "אמר הקב"ה למשה: משה הגון עליך בצלאל? אמר לו: רבונו של עולם, אם לפניך הגון, לפני לא כל שכן; אמר לו: אף על פי כן לך אמור להם; הלך ואמר להם לישראל: הגון עליכם בצלאל? אמרו לו: אם לפני הקב"ה ולפניך הגון, לפנינו לא כל שכן".
 


==מקור==
משה הודיע לבני ישראל כאשר נתמנה בצלאל בן אורי להיות האחראי על מלאכת בניית המשכן: "ראו קרא ה' בשם בצלאל", כלומר, עיינו בדבר וחוו דעתכם עליו. וכפי שמובא בגמרא <ref>{{מקור|ברכות נה, א}}</ref>: "אמר הקב"ה למשה: משה הגון עליך בצלאל? אמר לו: רבונו של עולם, אם לפניך הגון, לפני לא כל שכן; אמר לו: אף על פי כן לך אמור להם; הלך ואמר להם לישראל: הגון עליכם בצלאל? אמרו לו: אם לפני הקב"ה ולפניך הגון, לפנינו לא כל שכן".
==להלכה==
דין זה הובא בפתחי תשובה על חו"מ סי' ג.
{{הערות שוליים}}






[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]
[[קטגוריה:אנציקלופדיה תורנית מרוכזת]]

גרסה אחרונה מ־11:44, 4 בדצמבר 2011

'אין מעמידין פרנס על הציבור, אלא אם כן נמלכים בציבור פירושו שאין ממנים מנהיג על הציבור ללא התייעצות מוקדמת עם הציבור.

מקור[עריכה]

משה הודיע לבני ישראל כאשר נתמנה בצלאל בן אורי להיות האחראי על מלאכת בניית המשכן: "ראו קרא ה' בשם בצלאל", כלומר, עיינו בדבר וחוו דעתכם עליו. וכפי שמובא בגמרא [1]: "אמר הקב"ה למשה: משה הגון עליך בצלאל? אמר לו: רבונו של עולם, אם לפניך הגון, לפני לא כל שכן; אמר לו: אף על פי כן לך אמור להם; הלך ואמר להם לישראל: הגון עליכם בצלאל? אמרו לו: אם לפני הקב"ה ולפניך הגון, לפנינו לא כל שכן".

להלכה[עריכה]

דין זה הובא בפתחי תשובה על חו"מ סי' ג.

הערות שוליים