הרב משה חיגר

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב משה חיגר
תבנית:אין תמונה

הרב ד"ר משה חיגר ( נולד ב 1901 - 2003 ) מתלמידי הרב אברהם יצחק הכהן קוק והרב איסר זלמן מלצר, חבר מערכת אנציקלופדיה תלמודית, כיהן כרב בדרום אפריקה, יועץ משפטי לשיפוט רבני במשרד הדתות, חוקר תורני, עורך ומחבר ספרים תורניים.

ביוגרפיה[עריכה]

נולד בעיר סלוצק. למד בנעוריו בישיבתו של הרב איסר זלמן מלצר. זקנו היה עסקן גדול בישיבה ,ודודו הרב אשר סנדומירסקי היה משגיח הישיבה. אחרי מלחמת העולם הראשונה ,כאשר ישיבת סלוצק עברה לעיר קלצק ,עבר גם הוא עם הישיבה ולמד תורה מפי הרב אהרון קוטלר. אחרי כן עבר לישיבת מיר, ומשם לישיבת סלבודקה. בהיותו יליד רוסיה היה מוכרח לעזוב את ליטא והוא חזר לקלצק.

כאשר הרב אסיר זלמן מלצר החליט לבוא לארץ הוא כתב לרב אברהם יצחק הכהן קוק שישלח סרטיפיקט למשה חיגר. כשבא ארצה למד בישיבת מרכז הרב אצל הרב אברהם יצחק הכהן קוק, וקיבל סמיכה לרבנות (יורה יורה ידין ידין) מאת הרב קוק, ומאת הרב איסר זלמן מלצר ומאת הרב יעקב משה חרל"פ ומעוד גדולי תורה בירושלים.

עקב המצב הכלכלי הקשה ששרר בארץ בסוף שנות העשרים היה מוכרח לעזוב את הארץ. הוא נסע לדרום אפריקה והיה רב בקהילות שונות. אחרי עשרים שנה חזר ארצה ,ונתקבל כיועץ משפטי לשיפוט רבני במשרד הדתות. לאחר מכן עבד כעוזר מחקר במכון הארי פישל.חבר מערכת אנציקלופדיה תלמודית[1]

כתב מאמרים רבים בעניינים תורניים ובמחקרי המשפט, שפורסמו בירוחנים ובעתונים, הוא שימש כעורך של 'פסקי הדין של בתי הדין הרבנים בישראל'.

קבור בחלקות החסידים בהר הזיתים בירושלים.

חיבוריו[עריכה]

  • "סם חיים", סיפורים ומאמרים, הוצאת ראובן מס, ירושלים.חלק א: המוסר שבחיים : ספורים מוסרניים מחיי ההווה. -- חלק ב: עולה יורד ועולה ספורים מחיי המחבר המשקפים את חיי בני הישיבות בדור הקודם בארץ ובחו"ל.-- חלק ג: מאמרים ודרשות על עניינים אקטואליים. . 195 עמ'. תש"נ.

לקריאה נוספת[עריכה]

  • קובץ נעם , כרך כה, עמ' קנ. בפתיחה של מאמרו של הרב חיגר על מפעל חייו של הרב מנחם מנדל כשר.

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים[עריכה]

הערות שוליים

  1. הוספת הערת שוליים נעשית באופן הבא, במקום שבו רוצים שיופיע הקישור להערה:
    {{הערה|יש להזין הערת שוליים כאן}}

    שימו לב: אם הערת השוליים כוללת סימן שווה (=), יש להגדיר את הערת השוליים באופן הבא:

    {{הערה|1=יש להזין הערת שוליים שכוללת סימן שווה כאן}}
    שימו לב לתוספת "1=".