ישיבת שבי חברון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 48: שורה 48:
* [http://www.shaveihevron.org/show_item.asp?levelId=62349 אתר הישיבה]  
* [http://www.shaveihevron.org/show_item.asp?levelId=62349 אתר הישיבה]  


 
* [http://stender.co.il/minisite/ישיבת-שבי-חברון/ שבי חברון], אתר סטנדר





גרסה מ־11:28, 25 בפברואר 2009

מבנה הישיבה על רקע העיר חברון - המקור:ויקישיתוף, צילם:tewfik
האולם המרכזי של הישיבה - המקור:ויקיפדיה, צילם: בית השלום
בית רומנו - המקור:ויקישיתוף, צילם:Eman
חברון העברית
מערת המכפלה
חברון
היישוב היהודי בחברון
בית הכנסת אברהם אבינו
קרית ארבע
בית הדסה
ישיבת שבי חברון
ישיבת ניר קרית ארבע
בית השלום בחברון
קברי ישי ורות
אדמות ישי
בית הכנסת חזון דוד
אלוני ממרא


ישיבת שבי חברון בלב העיר חברון, הוקמה בשנת תשמ"ב. כיום (2008) לומדים בה יותר מ-250 תלמידים ובתוכם כ-70 אברכים.

הרב משה בלייכר שליט"א שעמד בראשות הישיבה, הציב יעד חינוכי לאומי להקים דור של תלמידי חכמים, שיהיו ראויים להוות מנהיגות רוחנית קרובה וקשובה ללב העם, מתוך עומקה של הלכה ואמונה.

התפתחותה המהירה של הישיבה הצריכה את הרחבת משכן הישיבה שבבית רומנו העתיק , תהליך הנמצא בעיצומו.

מוסדות הישיבה כוללים: מכינה ישיבתית ביישוב תלם, מדרשה לבנות בקריית ארבע, תלמוד תורה לילדים בקריית ארבע, ישיבה קטנה במעלה חבר והוצאה לאור. ראש הישיבה הוא הרב חננאל אתרוג ונשיא הישיבה הוא ראש הישיבה לשעבר הרב משה בלייכר.

בית רומנו

הישיבה ממוקמת בבית רומנו. בית רומנו נבנה בשנת תרל"ו (1876) ע"י אברהם רומנו, יהודי עשיר מטורקיה. הבניין זכה להיות אכסניה של תורה, עוד מזמן רבי חזקיה מדיני זצ"ל – ה"שדי חמד", שגר בבניין ואף הקים בו ישיבה. מאוחר יותר נקנה בית רומנו ע"י האדמו"ר רבי שלום בער מלובביץ', ושכנה בו ישיבת "תורת אמת", הישיבה הראשונה והחשובה של חב"ד בארץ ישראל.

בשנת תשמ"א, בעקבות דקירתו של דוד קפולסקי בסמוך לבית רומנו, פונה בית הספר הערבי ששכן במבנה ושנה לאחר מכן הוקמה בו הישיבה.

שלוחה במעלה חבר

לישיבה יש שלוחה היישוב "מעלה חבר", בדרום הר חברון . לאחר שנים רבות מאז שהוקמה הישיבה לצעירים ב"מעלה חבר", בה לומדים בחורים צעירים תורה לשמה, נחנך במעלה חבר בית המדרש החדש.

הוצאת ספרים

ליד הישיבה קיימת הוצאת הספרים "מעמק חברון" על שם הרב אלי ודינה הורביץ ז"ל הי"ד . באתר רשימה של עשרות ספרים וחוברות אשר יצאו לאור על ידה.

לחמניות

לוח מיוחד לחיילי צה"ל הוכן על ידי הישיבה והוא נקרא: "לחמניות".

אביחי אברהם באתר ערוץ שבע כתב: "לכו לחמו בלחמי"- לוח לימוד תורה יומי לחייל", או "לחמניות", בלשון תלמידי ישיבת "שבי חברון" שבעיר האבות, הוא ספרון כיס המופץ זו השנה השלישית על ידי הישיבה לאלפי חיילים ללא תשלום.

כתב ערוץ 7 אביחי אברהם מדווח כי מדובר בספרון ללימוד תורה לחיילים בגודל כיס החולצה. הספרון לדבריו נועד לאפשר לכל חייל להתעדכן ולעיין בשפה קלה לכל נפש, בנושאים כמו: אמונה, מוסר, פרשת שבוע, הלכות צבא שימושיות, עניני דיומא, וזמנים מיוחדים כחגים.

בספרון מערכת שאלות של חיילים ותשובות הניתנות בין היתר על ידי הרב שלמה אבינר, רב ישיבת עטרת כהנים והישוב בית אל. השאלות עוסקות בנושאים הנמצאים על סדר יומה של החברה הישראלית.

לדוגמא שואל חייל דתי: "בפלוגתי למעלה ממנין חיילים דתיים. בדרך כלל בהגיע זמן תפילה אני נמנע מלעבור באוהלים ולהוציא את החבר'ה לתפילה, אני חש נבוך ולא רואה את עצמי כמש"ק דת שלהם. האם מוטלת עלי חובה לארגן תפילה במנין?" משיב הרב אבינר: "בודאי מצוה גדולה לארגן מנין, כמו שמצוה גדולה להתפלל במנין. אבל אין לפעול בדרך של כפיה דתית גם כלפי דתיים. לכן טוב לעבור בעדינות מאוהל לאוהל ולהודיע בקול ערב שעתה תפילה, וכל אחד יעשה כענינו. "השומע ישמע והחדל יחדל", והדברים היוצאים מן הלב, נכנסים אל הלב".

"לכו לחמו בלחמי" מוקדש בין היתר לזכרם ולע"נ של חיילים ומפקדים מישיבת "שבי חברון" מהעיר חברון, וכן אלו שנפלו בקרבות בחברון כמו: אל"מ דרור וינברג הי"ד מפקד חטיבת חברון שנהרג בקרב עם מחבלים בחברון, כל חיילי צה"ל ומג"ב שנהרגו אף הם באותו קרב, אריה שמעון אברמסון הי"ד, לוחם הקומנדו הימי ותלמיד ישיבת "שבי חברון" שנפל בקרב בלבנון בתשנ"ז, וסמ"ר גדליהו הלל מליק הי"ד שנפל בקרב בג'נין בניסן תשס"ב.

את תמונת השער מעטר ציור מערת המכפלה פרי מכחולה של אפי אונגר הי"ד שנרצחה עם בעלה בפיגוע מחבלים.


קישורים חיצוניים