קוסם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(שימוש בתבנית מקור)
 
(3 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 3: שורה 3:
== המקור לאיסור ==
== המקור לאיסור ==


הגמרא {{מקור|בבלי:סנהדרין ס"ה:|כן}} מפרשת את הפסוק "לא תעוננו"- זה האוחז את העיניים. והביאו איסור זה להלכה הרמב"ם {{מקור|מצוות:ספר המצוות לרמב"ם מצוות לא תעשה ל"ב$בספר המצוות}} וכן הב"ח, רמ"א, ב"י, ש"ך ועוד. למקורות רבים בסוגיה עיין שו"ת יחוה דעת ג סח.
הגמרא {{מקור|בבלי:סנהדרין ס"ה:|כן}} מפרשת את הפסוק "לא תעוננו"- זה האוחז את העיניים. והביאו איסור זה להלכה הרמב"ם {{מקור|מצוות:ספר המצוות לרמב"ם מצוות לא תעשה ל"ב$בספר המצוות}} וכן הב"ח, רמ"א, ב"י, ש"ך ועוד. למקורות רבים בסוגיה עיין {{מקור|שות:יחווה דעת ג ס"ח $שו"ת יחווה דעת}}.


== דעות האחרונים ==
== דעות האחרונים ==


דעת הרב עובדיה יוסף (יחו"ד שם) שהדבר אסור מן התורה.
דעת [[הרב עובדיה יוסף]] (יחו"ד שם) שהדבר אסור מן התורה, וכן סובר [[הרב אליהו כץ]], רבה של [[באר שבע]].  


דעת הרב חיים דוד הלוי (שו"ת עשה לך רב ב מד) שהדבר מותר לכתחילה וכל מה שכתבו על האוחז את העיניים היינו שאוחז את העיניים על ידי כישוף.
דעת [[הרב חיים דוד הלוי]] (שו"ת עשה לך רב ב מד) שהדבר מותר לכתחילה וכל מה שכתבו על האוחז את העיניים היינו שאוחז את העיניים על ידי כישוף.


הרב אבינר כתב כך (שו"ת שאילת שלמה ג יא): כיון שאין הוכחותיו של הגרח"ד הלוי מוכרחות קשה מאוד להקל באיסור תורה נגד רב רובם של הפוסקים, מכל מקום מי שרוצה להקל אין למחות נגדו בתוקף שהרי יש לו על מי לסמוך.  
[[הרב שלמה אבינר]] כתב (שו"ת שאילת שלמה ג יא): "כיון שאין הוכחותיו של הגרח"ד הלוי מוכרחות קשה מאוד להקל באיסור תורה נגד רב רובם של הפוסקים, מכל מקום מי שרוצה להקל אין למחות נגדו בתוקף שהרי יש לו על מי לסמוך".  


[[קטגוריה: תרי"ג מצוות]]
[[קטגוריה:עבודה זרה]]

גרסה אחרונה מ־12:39, 6 ביוני 2011

אדם העושה פעולות שנראות נגד חוקי הטבע לשם שעשוע. הקוסם משתמש בזריזות תנועה ועל ידי כך נראה שעושה קסמים. לרוב הפוסקים הדבר אסור מן התורה.

המקור לאיסור[עריכה]

הגמרא (סנהדרין ס"ה:) מפרשת את הפסוק "לא תעוננו"- זה האוחז את העיניים. והביאו איסור זה להלכה הרמב"ם בספר המצוות וכן הב"ח, רמ"א, ב"י, ש"ך ועוד. למקורות רבים בסוגיה עיין שו"ת יחווה דעת.

דעות האחרונים[עריכה]

דעת הרב עובדיה יוסף (יחו"ד שם) שהדבר אסור מן התורה, וכן סובר הרב אליהו כץ, רבה של באר שבע.

דעת הרב חיים דוד הלוי (שו"ת עשה לך רב ב מד) שהדבר מותר לכתחילה וכל מה שכתבו על האוחז את העיניים היינו שאוחז את העיניים על ידי כישוף.

הרב שלמה אבינר כתב (שו"ת שאילת שלמה ג יא): "כיון שאין הוכחותיו של הגרח"ד הלוי מוכרחות קשה מאוד להקל באיסור תורה נגד רב רובם של הפוסקים, מכל מקום מי שרוצה להקל אין למחות נגדו בתוקף שהרי יש לו על מי לסמוך".