עדכון הלכתי - בדיקת ענבים

הרב ויא בעדכון כשרות חדש על בדיקת ענבים

גודל טקסט

grapes-3294425_1920.jpg
צילום:

בדיקת ענבים

1. משרים את אשכולות הענבים במים עם מעט סבון נוזלי כ- 3 דקות  (אשכולות צפופים יש לפרק לחלקים קטנים).

2. שוטפים כל אשכול היטב תחת זרם מים חזק.

3. בזמן האכילה – מתבוננים בכל עינב אם מבחינים בנקב או בכתם כהה החודר פנימה, חוצים את אותו עינב ובודקים אם מצויה תולעת בתוכו.

4. לאחרונה היו כמה מקרים של המצאות "כנימות מגן" על הענבים. (אין עדיין נתונים על שכיחות התופעה). הכנימה נראית כמו עגול קטן בצבע חום הבולט במקצת ויורד בקלות בגרוד בציפורן.


אם נמצאה כנימה יש להסירה ומותר לאכול את אותו עינב. (נקודות שחורות זעירות המצויות על הענבים ואינן יורדות בשפשוף קל אינן אסורות)


הרב משה ויא

מח"ס "בדיקת המזון כהלכה"



יצויין שפסק זה מחמיר יותר מפסק הרבנות הראשית והרוצה להחמיר תבוא עליו הברכה,

לפסק הרבנות לחץ כאן.