• שאלות כלליות

לא תחמוד בנשוי לגויה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ז תמוז תשס"ה
שאלה
האם יהודי שנשוי לנכריה ואדם אחר חושק בה. האם יש בזה משום לא תחמוד, הרי היא לא יהודיה, אם אדם אחר מכיר אותה. או שלא מאחר ודיני תורה לא חלים עליה אלא רק על בעלה. היא נוצריה ובעלה הוא יהודי. נשאלתי את השאלה הזאת בעבודה מאחר ואני אדם חובש כיפה ולא ידעתי מה לענות. אולי זו חוצפה לשאול שאלות כאלו אך לענ"ד זה היפה בתורתינו הקדושה שבכל תחום בחיים היא נוגעת. וזה מחזק את התחושה כי היא מהשמיים ולא אחר בדה אותו מליבו כמו שאר הדתות.
תשובה
לא תחמוד כולל נוסף לאשת רעהו גם את כל אשר לרעהו. גם אם הדבר לא כשר. נישואי יהודי לנוכריה הם דבר חמור ביותר כי זה הגורם "לשואה השקטה" המשמידה רוחנית יהודים רבים. אך באותה מידה האיסור חמור גם לחומד. הוא עובר שתי עברות גם אישה נוכריה וגם לא תחמוד.