• קריאת שמות ושינויים

שם לילדה כשם אמה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז כסלו תש"ע
שאלה
אשתי הינה גיורת. למרות ששמה העברי הינו שָנִי, בפועל (ביום יום) כל סביבתה (כולל אני) קוראים לה בשמה הלועזי, טַנְיָה. היום אנו מצפים ללדת בתנו ובין יתר השמות שנראים לנו, השם "שָנִי" גם עלה על הפרק. האם, במידה ונרצה בכך, ניתן לקראו לתינוקת בשם "שני"?
תשובה
לא שייך לקרוא באותו השם, אם הוא כתוב במסמכים. אם כי אצל הספרדים אין בעיה לקרוא בשם האב או הסב בעודם חיים. לכן אם אתם נוהגים לפי הספרדים יהיה מותר לכם. ואם נוהגים לפי האשכנזים, לא ראוי לעשות כן.