הרה"ג יעקב אריאל
שאלה
כבר שנים שאני בורר אורז ומנפה קמח, ולא מצאתי כלום (אורז סוגת). אותו דבר שמעתי בהרבה אנשים אחרים (חבר שלי שיש לו מכשיר לברירת אורז אמר לי שבשנים של ברירה הוא מצא רק פעם אחת תולעת אחת, וגם זה היה כשהוא לא קנה סוגת). גם אם אני אמצא פעם אחת, זה לא יהפך ל"חזקת נגוע". למה צריך עדיין לברור? בנוסף, התברר לי שבארה"ב, לדוגמא, אף אחד לא שמע אפילו על ניפוי קמח או ברירת אורז, ק"ו שלא עושה את זה. למה בארץ צריך לעשות? (תאוריה: בארץ התוצרת פעם היתה באיכות נמוכה ולכן חייבו לבדוק. מאז המצב השתפר אבל לא ההנחיות)
תשובה
כנראה שאתה לא מאחסן אורז וקמח זמן רב וקונה אותם כשהם טריים. במקרים כאלו, אומנם בכל זאת יש צורך לבדוק אך די בבדיקה שטחית.
לקריאה בהרחבה >