הרב דוד מנחם

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תבנית:אין תמונה הרב דוד יוסף חיים מנחם (נולד בי"ג באלול ה'תש"ם) הוא רב קהילה, חזן וזמר, יוצר ומלחין, מספר סיפורים, מלמד וכותב פיוטים.

ביוגרפיה[עריכה]

למד בישיבת מרכז הרב מגיל 15 עד גיל 34, שם הוסמך לרבנות. קיבל תורה מהרב אברהם אלקנה שפירא והרב עובדיה יוסף.

גדל בשכונות מקור ברוך ונחלאות בירושלים, לצד הסבים שעלו מעיראק בתחילת שנות החמישים. ילד שישי מתוך שבעה. נקרא על שם דודו החייל דוד יאיר שנהרג בסיני, ועל שם חכם יוסף חיים גדול חכמי בבל במאה ה-19. סבו מצד אימו, חכם גורג'י יאיר, היה פייטן מגדולי חזני בבל ממנו קיבל את מסורת השירה הקבלית. ביסודי למד בתלמוד תורה חרדי־ספרדי, לאחריה נכנס לישיבה חרדית, לאחר מכן עבר לישיבת מרכז הרב. בגיל 15 התקבל בה ללימודים בשיעור א' (המבוגרים ממנו בשלוש שנים) על ידי הרב יגאל לרר ונשאר שם שני עשורים.

כמוזיקאי וכפייטן מופיע בארץ ובחו"ל לצד אמנים כמו שלומי שבן, קובי אוז, אריאל הורביץ, פרץ אליהו, מארק אליהו, יאיר דלאל, ג'קי לוי, ר' חיים לוק ושם טוב לוי. מנגן על עוד, חליל נאי וכלי הקשה. בגיל צעיר התלווה לבן דודתו, הפייטן משה חבושה בהופעותיו. כמו כן ניגן עם וותיקי נגני תזמורת קול ישראל בערבית של רשות השידור, עם התזמורת האנדלוסית, ושימש כסולן עם תזמורת נצרת.

הגותו מורכבת בשילוב חכמי הספרדים והראי"ה קוק, ובדגש מיוחד לתורתו של מניטו.

זכה בפרס ירושלים לאחדות ישראל לשנת תשע"ה. ובפרס ליצירה תורנית על שם הרב שאול ישראלי לשנת תשס"ג.

בערב ראש השנה תשע"ז הוכרז על ידי הביטאון היהודי אמריקני טאבלט כאחד מעשרה רבנים המשפיעים ביותר בישראל בעשור הקרוב.

לקח חלק פעיל ומרכזי כפייטן מבצע וכפייטן כותב בתחיית הפיוט. נמנה עם סגל המורים הראשונים בפרויקט קהילות שרות. לימד יהדות ופיוט למיטב אומני ישראל במסגרת פרויקט 'ידידי השכחת' של 'בית הלל'. הוא חיתן חלק מהם ולומד עם חלקם יהדות. מופיע בתקשורת בראיונות ובפינות קבועות, ומנחה תוכנית בערוץ מאיר.

כיום משמש כרב בשכונת רסקו בירושלים. משתתף פעיל במיזם 929 מיום היווסדו בו הוא מקליט פרשנות לכל פרק מפרקי התנ"ך. מלמד כ 20 שיעורים בשבוע במוסדות רבים ביניהם במכינת בית ישראל, בישיבה החילונית בירושלים ובקריה האקדמית אונו. חבר וועדת ההיגוי של הקואליציה העולמית הבין דתית לשלום. נשוי לאסתר ומתגורר בירושלים.


קישורים חיצוניים[עריכה]