שיחה:אמונה ובטחון

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כמה הערות:[עריכה]

  1. הספר אמונה וביטחון נדפס כבר בסוף ספר "חזון איש" טהרות, ולאחר מכן יצא גם בנפרד. הוא בשום אופן לא יצא לראשונה בשנת תשמ"ד. שהיא אינה "אחרי פטירת החזון איש" - החזו"א נפטר שלושים שנה קודם לכן, בשנת תשי"ד.
  2. הספר התקבל  בחביבות ברוב קהילות ישראל - מוגזם מאד.
  3. הנימוקים תמוהים עוד יותר - הספר עוסק בנושאים בוערים? - נושאים בוערים הם עניינים אקטואליים, לא נושאים שיש להם משמעות בכל זמן וזמן.

הספר כתוב בסגנון קליל? הספר כתוב בסגנונו של החזו"א שאינו "קליל" כלל ועיקר. בברכת מועדים לשמחה, --בנילה 09:24, כ' בתשרי ה'תשע"א (UTC)

מועדים לשמחה,
הצעות תיקון שאלה, מקומן בגוף הערך ולא בדף השיחה. בכל מקרה יישר כח,למאי נ"מ? 12:25, כ' בתשרי ה'תשע"א (UTC)

ביחס לשם הערך[עריכה]

מועדים לשמחה!

לענ"ד יש לשנות את שם הערך ל-"אמונה ובטחון (ספר של החזון איש)", או לשם דומה לזה, וזאת משום שתחת הכותרת "אמונה ובטחון" צריך להופיע בוויקישיבה הקשר בין אמונה ובטחון בדברי חכמי ישראל (אגב, החזו"א בספרו הנז' התייחס לכך, ועוד).

בנוסף, יש לזכור שיש ספר "אמונה ובטחון" של הרמב"ן שגם לו מגיעה התייחסות מקבילה.

בכל מקרה, יישר כח.למאי נ"מ? 12:25, כ' בתשרי ה'תשע"א (UTC)

תשובתי להערותיך[עריכה]

א. לא ידעתי שהקונטרס נדפס בסוף חזו"א טהרות. שנת תשמ"ד היא כן אחרי פטירת החזו"א, ולא כתבתי מיד אחרי פטירת החזו"א, אלא אחרי, בכוונתי שכשהוא יצא החזו"א כבר נפטר. ב. למה מוגזם לומר כך? לומדים אותו חסידים וליטאים, ציונים וחרדים. ג. לשונו לא ממש קלה כמו ספרי ימינו, אבל היא קלילה יחסית לספרים קדומים יותר, וזו היתה כוונתי. ד. כשכתבתי בוערים לא התכוונתי לשיחת היום בשוק, אלא לנושאים חשובים ונחוצים שכל אחד עוסק בהם. ה. אתה מוזמן לתקן מה שצריך, אתה לא צריך אותי בשביל זה.