ויקישיבה:שו"ת
|
שאלות על האתר, תורה, יהדות או משהו דומה?
זה המקום לשאול!
צבע הקישורים
האם ישנה אפשרות לשנות את הצבע של קישורי המקורות מהצבע הכחול המקובל כבר של קישורי הערכים? זה קצת מבלבל...--שלמה 20:15, י"ב באייר ה'תשס"ט (IDT)
הערך "היסט"
יש טעות בשם הערך "היסט" - שצריך להיות "היסת", מלשון פיתוי, ולא מלשון הזזה. המונח "היסט" הוא מונח הקיים בענייני טומאה, ואילו בערך מדובר על שבועה. - איך משנים את שם הערך?--שלמה 18:24, ט"ז באייר ה'תשס"ט (IDT)
- בכל דף תוכן יש לשונית "העברה" למעלה, להעביר את שם הדף. במקרה זה אני חושב ששם הערך צ"ל "שבועת היסת", כי לא מדובר בסתם הסתה, אלא בשבועה. אפרים 23:24, ט"ז באייר ה'תשס"ט (IDT)
מילון
יש פה פרוייקט של מילון. הפרוייקט הזה תקוע (הוא פשוט ריק. שום דבר לא נעשה בו). נראה לי שזה בעיקר בגלל שלא ברור בדיוק מה צריך לעשות בו. אולי כדאי להסביר? או לחילופין למחוק. --שלמה 22:52, א' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)
הידעת?
מאד נצרך שיהיה אפשר לחפש ב"הידעת?". האם קיימת אפשרות כזו? אשמח אם שאלתי תענה בהקדם. תודה.
- בחיפוש ישנה אפשרות לעשות חיפוש רק בתבניות. כמעט כל התבניות הם של "הידעת?" אז לא יהיה קשה לחפש כך. אפרים 17:32, ד' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)
- אפשרות נוספת דרך גוגל: לחפש באתר http://www.yeshiva.org.il/wiki/ את המילים "תבנית:הידעת?" ואת מה שאתה רוצה לחפש. תוצאות של "הידעת?" יופיעו ראשונות כי בכותרת של כל "הידעת?" כתוב "תבנית:הידעת?". כדי שלא יופיעו תוצאות מ"שיחת תבנית:הידעת?" אפשר לרשום "-שיחת" (לא צריך מרכאות) בחיפוש. אלו האפשרויות שידועות לי. אפרים 17:59, ד' בסיוון ה'תשס"ט (IDT)
הר הזיתים
יש קישור לספר זכריה. הקישור אינו נותן את המקור. האם זו טעות שלי או "באג". דני 22:47, כ"ב בסיוון ה'תשס"ט (IDT)
- אולי היתה תקלה זמנית. המקור נפתח לי כמו שצריך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:29, ז' בתמוז ה'תשס"ט (IDT)
הגנה על ערך מושחת
אני לא בטוח שזה המקום לכתוב זאת, אבל:
מישהו משחית באופן קבוע (אפילו חמש פעמים ביום אחד) את הערך ברכת החמה. כל פעם הנהלת האתר מחזירה את הערך לקדמותו. אבל בשביל לתקן זאת אחת ולתמיד אני מבקש לעשות הגנה לערך, שלא יוכלו לערוך אותו כלל. כך גם עושים בויקיפדיה. אגב הגנה כזאת שיוכלו לערוך רק משתמשים שנכנסו לאתר ארבעה ימים - לא תועיל כאן, כי המשחית הנ"ל נכנס כל יום כמה פעמים. תודה רבה.אחיקם 01:54, י' בתמוז ה'תשס"ט (IDT)
- השומה הגנת קאפצ'ה על עריכות אנונימיות. אנו מקווים שזה ימגר את הבעיה הנזכרת. תודה על פנייתך. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 13:03, 26 ביולי 2009 (UTC)
ניקוד על תמונות
בדף ההסבר לתחרות העריכה לא מופיע ניקוד על העלאת תמונות, האם לא רוצים לעודד העלאת תמונות חופשיות? --אמביציה 08:57, 26 ביולי 2009 (UTC)
- בשלב זה יש יותר חשיבות להוספת תוכן. שילוב תמונות בערכים זה צעד של העשרת תוכן שהוא חשוב, אבל מבחינת עידוד נעודד אותו בשלב מתקדם יותר. בברכה, נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 12:58, 26 ביולי 2009 (UTC)
איך מוסיפים ערך לקטגוריה?
פרס מוסקוביץ' לציונות
האם פרס מוסקוביץ' לציונות ראוי לערך כאן?--אמביציה 09:24, 26 ביולי 2009 (UTC)
- ראה את הדיון שנפתח על ערכים גבוליים. לדעתי זה כבר מחוץ לגבול בכל מקרה ולא שייך בוויקישיבה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה. 14:02, 26 ביולי 2009 (UTC)
קישורים שבורים
לחצתי על ערך אקראי והגעתי לערך תיקו אבל נכתב שם שערך זה לא קיים כי הגעתי מקישור שבור לטיפולכם מצ"ב הקישור: http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95
ערכי שנים
בערך הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא שנים מופיעות כקישור פנימי (למשל ה'תשל"ד), האם יש כונה שיכתבו ערכי שנים בויקישיבה?
- כרגע לא מופנים כל כך מאמצים לכיוון כזה, אולם אין התנגדות עקרונית לכך ואם יש מי שמוכן להשקיע בכך - בברכה. נפתלי, הנהלת האתר • שיחה • 11:29, 21 בספטמבר 2009 (UTC)
- האם כדאי להשאיר את הקישורים האדומים או למחוק אותם?
כללי כתיב לשמות הערכים
באנציקלופדיה ההלכתית רפואית שמות הערכים מופיעים בכתיב חסר (על פי כללי הכתיב המנוקד), ואילו שמות ערכים רבים אחרים מופיעים בכתיב מלא. האם יש מדיניות לאתר בנושא? אגב, יש ערך וידוי וערך ודוי (שמרחיב בעיקר בנושא וידוי הנוטה למות).
- (א) אני חושב שכרגע אין מדיניות מפורשת של האתר לגבי כללי הכתיב, אך אני מניח שכיוון שהכתיב כאן הוא חסר ניקוד, כדאי שהוא יהיה ע"פ כללי הכתיב חסר הניקוד. כנ"ל לגבי שמות הערכים. יעיל ונוח יותר לכתוב כך כי זו הדרך המקובלת. (ב) אגב, חוץ מצורות כתיבה שונות לערכים דומים (המקרה שהבאת אינו היחיד), יש גם ערכים כפולים (בעלי אותו שם אך תוכנם שונה), ניתן לראות בדף שמרכז את הפרויקט לאיחוד הערכים הכפולים - ויקישיבה:מיזמים/תורנית/ראשי. אפרים 20:50, כ"ו בתשרי ה'תש"ע (UTC)
תאריך עברי
רציתי לציין לשבח את התאריך העברי המפיע תדיר אצלכם בראש עמוד וכן בשינויים האחרונים. איך עשיתם זאת? אני משתתף ג"כ במיזם ויקי ורציתי לאמץ זאת גם שם. --213.151.62.53 18:34, כ"ו בתשרי ה'תש"ע (UTC)
אדר ב' תשע"א
שלום. בתבנית הידעת יש פעמיים אדר א תשעא. כבר הכנסתי ערכים גם לאדר א השני (כלומר אדר ב) אבל צריך לשנות את שמו לאדר ב. ואני מקווה שממילא הערכים שהכנסתי יופיעו באמת באדר ב. תודה אחיקם
- בבדיקה, עמכם הסליחה. מאירי, חבר בהנהלת האתר 19:54, כ"א בשבט ה'תשע"א (UTC)
- תודה, ראיתי שכבר תיקנת ל"אדר ב'". אבל לצערי הערכים שכבר הכנסתי לאדר ב' (מה שהיה קודם גם כן בשם "אדר א" אבל השני) נמחקו. אני מבקש שתחזירם, בכל זאת, חבל על העבודה שלי שתהיה לחינם... בתודה מראש אחיקם 08:24, כ"ב בשבט ה'תשע"א (UTC)
- לא אני תיקנתי, אלא נפתלי ש"קפץ לביקור" וזה המייל שהוא שלח לי אחרי התיקון: "תיקנתי את העמוד שם.
- זה היה פעמיים אותו דבר, זהה לגמרי. המשמעות היא שכל מה שהוא הכניס זה לאדר א.
- מה שהוא רוצה שיהיה דווקא באדר ב צריך להכניס כעת, במתוקן." בסליחה על התקלה, מאירי, חבר בהנהלת האתר 15:09, כ"ב בשבט ה'תשע"א (UTC)
- תודה, ראיתי שכבר תיקנת ל"אדר ב'". אבל לצערי הערכים שכבר הכנסתי לאדר ב' (מה שהיה קודם גם כן בשם "אדר א" אבל השני) נמחקו. אני מבקש שתחזירם, בכל זאת, חבל על העבודה שלי שתהיה לחינם... בתודה מראש אחיקם 08:24, כ"ב בשבט ה'תשע"א (UTC)
פרשות שבוע
שלום רב לצוות העורכים רציתי להודות על האתר הנהדר הזה, אני לומד ומחכים המון בפרשות השבוע.
רציתי לבקש מכם, אם יורשה לי, שתֶפַתְחוּ את הערכים של פרשות השבוע עוד יותר ממה שיש עד עכשיו. יש לי רעיון שתוכלו להשתמש בערכים של פרשת השבוע מויקיפדיה האנגלית, שם יש פרשנוית של רבנים לפרשות השבוע. אם מישהו יוכל לתרגם זאת זה יהיה נהדר. הנה קישור (בכותרת "In inner-biblical interpretation") והלאה.
נ.ב. אם תוכלו להביא פירושים של רבנים מכלל הזרמים, ובייחוד של רבני תימן, - אודה לכם מאוד!
תודה רבה ותזכו לעשות מצוות.
מנגנון הספאם
תודה רבה למייסדי ויקישיבה, משכלליה ומפתחיה. יהי רצון שנזכה יחדיו להגדיל תורה ולהאדירה!
רציתי לשאול כמה שאלות בעניין זה:
- לבורים ועמי הארצות בנושא זה (כמוני), - מהו "מנגנון הספאם"? לשם מה הוא נועד?
- האם לא חבל שמנגנון זה חוסם לעיתים אתרים כמו רמבמי"ש או הִבְּרוּ בוּקְס?
- מה הכלל, מתי הוא חוסם אתרים אלו ומתי לא?
אציין שהתעוררתי לשאלה כשרציתי להכניס כמה קישורים לערך הרב הרצוג (רשימת מאמריו באתר רמבמי"ש; תשובת רבי יוסף רוזין; 'דעת תורה' על פעולות 'המזרחי'; ועוד) - והמנגנון הנ"ל חסם אותם. בברכת יישר כח ובהצלחה, למאי נ"מ? 01:25, 20 במרץ 2012 (IST)
- משום מה, כעת, זה הלך לי. מה שמעורר את השאלה השלישית ביתר תוקף ועוז. למאי נ"מ? 01:29, 20 במרץ 2012 (IST)
- הדפים שנחסמים הם כאלו שהאתר שלהם מופיע ברשימה זו. כמובן שאתרים כמו היברובוקס לא אמורים להחסם, אבל לפעמים יתכנו תקלות. מסיבה זו, ישנו דף נוסף, שאליו יש להכניס את רשימת האתרים שנחסמים שלא כדין וזה מועיל שהם לא יחסמו. אם כי יש לציין שפעולות בדפים הנ"ל יכולות להתבצע מעשית רק על ידי מפעיל מערכת. טישיו 00:37, 4 ביוני 2012 (IDT)
קרדיט
יישר כח גדול על המפעל החשוב 'ויקישיבה'!
רוב ברכה והצלחה לכל העוסקים והעמלים בו להגדיל תורה ולהאדירה! יהי רצון נזכה להרבות תורה וחכמתה בעמנו, גוי קדוש, גם דרך הכלים הווירטואליים. והשי"ת יהיה בעזרנו וישמור רגלינו מלכד.
באשכול ויקישיבה בפורום הישיבות שאלתי על הדרך הנכונה לתת 'קרדיט' בוויקישיבה; וכן על הדרך הנכונה לתת קרדיט לדברים שנאספו בפורומים שונים ע"י 'ניק'ים שונים. אשמח לתשובה.
לילה טוב, למאי נ"מ? 23:06, 3 ביוני 2012 (IDT)
- במקרה של תוכן שמותר להעתיקו עם קרדיט (למשל ערכי ויקיפדיה) ניתן להעניק קרדיט בתקציר העריכה או בדף השיחה. במקרה של ניקים, קשה לענות על השאלה, אבל אני משער שלרוב אין על הדברים זכויות יוצרים באופן חוקי, ועל כן די בהענקת קרדיט בתקציר העריכה. טישיו 00:29, 4 ביוני 2012 (IDT)
קטגוריה:מקדש וקרבנות
מדוע ערכים בקטגוריה זו נמצאים בקטגוריות חסרות קטגוריה? יישר כח גדול, למאי נ"מ? 19:04, 5 ביוני 2012 (IDT)
- לא הבנתי. טישיו 19:31, 5 ביוני 2012 (IDT)
- תיקנתי את הקישורים השגויים, עכשיו מובן יותר? יישר כח! למאי נ"מ? 18:59, 17 ביוני 2012 (IDT)
- מנהלנו יוסף-שמח!
הערכים נמצאים בקטגוריה:מקדש וקרבנות, ומשום מה הם נמצאים ג"כ ב'קטגוריות חסרות קטגוריה', כפי שניתן לראות בלחיצה על הקישורים הנ"ל. כפי שאמר טישיו הנכבד, זה נראה כבאג בתוכנה. נשמח אם תתקנו זאת.
אגב, עמדתי על בעיה נוספת (דומה???) בנושא הקטגוריות בשיחת קטגוריה:תבניות, - אשמח אם תסתכלו שם.
יישר כח גדול על הכל! -- למאי נ"מ? 16:06, 19 ביוני 2012 (IDT)
ויקישיבה בלועזית
כידוע, ויקיפדיה מנוהלת בכשלוש מאות שפות שונות, כאשר לכל אחת מהן - מוקצה אתר מיוחד שלה - בתוך הפורטל הגדול של ויקיפדיה.
ומה עם ויקישיבה? אני שואל זאת, במיוחד לאור ההשוואה עם הערכים בויקיפדיה שעוסקים ביהדות: אלו כתובים בעשרות שפות, שמתוכם - הַנֵּתַח העברי מהווה הרבה פחות מחמישים אחוז. למה? כי יש נושאים - במיוחד כאלו הקשורים ליהדות התפוצות - שאותם מעדיפים עורכי חו"ל לנסח בשפת אמם במקום בעברית. כך קרה, שברגע שויקיפדיה נתנה את הרשות לערוך ביותר משפה אחת, הוגדלה כמות הערכים באופן משמעותי, הרבה מעבר לכמות הערכים שנכתבו בשפתה המקורית של ויקיפדיה (=אנגלית). השאלה על ויקישיבה היא אפוא, האם לא כדאי לאפשר גם לעורכי חוץ לארץ להשתתף בכתיבת ערכים? להערכתי (מתוך ההשוואה עם מה שמתרחש בויקיפדיה) זה יגדיל את כמות הערכים של ויקישיבה לפחות בפי שתיים (כאשר מן הסתם רוב הערכים הלועזיים יכָּתבו באנגלית, אך חלק - גם בספרדית ברוסית בצרפתית ועוד), וגם יאפשר הוספת ערכים חדשים כאלו אשר אין להם עד כה ערך עברי, וכאמור הדבר אמור במיוחד באשר למידע אודות יהדות התפוצות שעליה חסר חומר עברי אקטואלי.
אתן דוגמה פשוטה: נניח שאני מחפש מידע על רבו של רובע קווינס בניו יורק. איפה אוכל למצוא מידע כזה בויקישיבה? מאידך, אם יהודי תושב קווינס ירצה לכתוב על הרב הזה בויקישיבה - הוא עשוי להיתקל בקושי הלשוני - אלא אם כן יורשה לו להתנסח בשפת אמו.
בין כך ובין כך, הצטרפותה של ויקישיבה למועדון הרב-לשוני של מיזמי ויקי השונים, תועיל מאד לקדם את הדימוי העולמי של ויקישיבה כמיזם יהודי תורני גלובלי חובק כל - מה שגם יתחיל להצדיק את הלוגו של ויקישיבה - ואף לפצות על הדימוי הפרובינציאלי-משהו שיש כרגע לויקישיבה - כאנציקלופדיה המתמקדת (בצדק כמובן) בתחום התורני בלבד.
לסיכום, אינני מוצא סיבה נראית לעין, שדווקא בדורנו, שבו כדור הארץ הפך לכפר אחד קטן, תהיה ויקישיבה יותר מסוגרת מהתורה עצמה - שניתנה לפני למעלה משלושת אלפי שנה - ושעליה נאמר (סוטה ז סוף משנה ה) כי נכתבה "בשבעים לשון, שנאמר: באר היטב", אות וסימן להיותה תורה עולמית, אשר פתוחה - הן בפני כל בני נח המעוניינים ללמוד את שבע המצוות - והן בפני כל עם ישראל העתיד להיות נפוץ בגלויותיו השונות. כמובן, כאשר נגיע לעת שבה כמעט כל עם ישראל שוהה בארצו ודובר את שפתו, או-אז יהיה ניתן לשוב ולשקול להחזיר את המצב לקדמותו.
הכותב הוא עורך בכיר בויקיפדיה האנגלית. 77.126.165.93 13:05, 12 ביוני 2012 (IDT)
- אני בעד, אך זה תלוי בהחלטת ההנהלה. טישיו 01:18, 13 ביוני 2012 (IDT)
- אם ההחלטה תלויה בעיקר בשאלת ההתגברות על קשיים טכניים (ולא כל כך בשיקולי מדיניות), אז אני מוכן לסייע. 77.126.165.93 09:23, 13 ביוני 2012 (IDT)
- זה נשמע כמו רעיון מצוין, באופן כללי, אך רק הערה:
- עיון קל פה ויקישיבה:עקרונות עריכה, יראה ש"הדימוי הפרובינציאלי-משהו שיש כרגע לויקישיבה - כאנציקלופדיה המתמקדת בתחום התורני בלבד", הוא אכן מדויק ואידיאלי. אני חושב, שמי שירצה לחפש מידע על רבו של רובע כזה או אחר בניו יורק - או של עיר כזו או אחרת בישראל - ימצא אותו בויקיפדיה. ויקישיבה היא אנציקלופדיה לענייני תורה - וגם ערכים העוסקים ברבנים בני דורנו, מתמקדים (או אמורים להתמקד) בשיטת הפסיקה שלהם, ספריהם ותלמידיהם.
- כמובן שאשמח מאוד אם אנציקלופדיה תורנית, עם ערכים הנוגעים לגמרא, תנ"ך והלכה תהיה קיימת בכמה שיותר שפות. אברהם אליצור 22:29, 13 ביוני 2012 (IDT)
- מדבריך אני מבין כי בשורה התחתונה: אתה מסתייג רק מהדוגמה הנקודתית שנתתי מרבו של רובע זה או אחר, אבל אתה מסכים בעיקרון לעצם הרעיון הכללי המסוכם בכותרת של הדיון. הבנתי נכון? 77.126.165.93 23:09, 13 ביוני 2012 (IDT)
- כן. אברהם אליצור 08:38, 14 ביוני 2012 (IDT)
- אם כי משום מה יש לי תחושה (ותקן אותי אם אני טועה), שבטעות הבנת שכביכול התימרתי למתוח ביקורת מרומזת על העובדה שויקישיבה היא (כלשוני): "אנציקלופדיה המתמקדת בתחום התורני בלבד". אז למען הסר ספק, הוספתי כעת בסוגריים את המילים "(בצדק כמובן)" - אחרי המילה "מתמקדת". יום טוב. 77.126.165.93 09:59, 14 ביוני 2012 (IDT)
- כן. אברהם אליצור 08:38, 14 ביוני 2012 (IDT)
ביקורת היסטורית לאמונת ישראל
האם יש מקום לפרק עדויות היסטוריות בתיאור תולדות חייו של בחיר המין האנושי? האם יש מקום לציטוט מדברי אחד העם המכילים ספקות כפרניים במציאותו? או שמא כל מה שיש בו בכדי לחזק את האמונה של מאן דהו בתורה מקומו בוויקישיבה?
אשמח לשמוע את דעת ההנהלה.
בברכה, למאי נ"מ? 18:54, 17 ביוני 2012 (IDT)
- לדעתי לדבריו של אחד העם וודאי שאין מקום. לעדויות ההסטוריות יתכן יש מקום, לא כ"הוכחה", אלא כעדויות מעניינות על חייו. טישיו 02:20, 18 ביוני 2012 (IDT)
שבעלפדיה ו-אינרפדיה
מישהו שמע על שבעלפדיה? לפי מה שהבנתי האתר הזה שולב בתוך ויקישיבה, אז מדוע ולמה הוא עדיין קיים? ומה עם אינרפדיה? מיזם קטן וחמוד שנדמה שאפשר לשלב לתוך ויקישיבה.
המלצות לשיפור האתר
אני מציע שיהיה כפתור של "התאמה אישית" שדרכו ניתן יהיה להחליט כל מיני החלטות לגבי האתר. ביניהן: האם המשתמש רוצה לראות חידושים של עורכי ויקישיבה או לא, וכדומה.
בנוסף, ניסיתי לראות שני ערכים באתר "פשט" ו"דרש" בשניהם הופניתי למילון הראי"ה. הבעיה: לא הבנתי אותו... הנה כמה המלצות/ הצעות בנושא:
- למה שלא יהיה הסבר במילים "רגילות" בנוסף (לפני או אחרי) ללשון של מילון הראי"ה?!
- כמו"כ, אני לא מבין למה לחלק בין ערך רגיל לערך "מילוני", הרי כל ערך חייב להיות בעל הגדרה בתחילתו כדי להיות ברור, וממילא כל ערך אנציקלופדי מכיל בעצם מילון, ולא צריך לכתוב זאת.
- באופן דומה, לא נראה לי שצריך לכתוב בכותרת שהמילון הזה הוא מילון הראי"ה, למשל, אלא פשוט לעשות את הערך, שיפתח בהגדרה מילונית, שתובא ממילון הראי"ה + הסבר ב"מילים שלנו". 85.65.73.40 08:28, 14 באוקטובר 2012 (IST)
- ראשית, אינני מוסמך לענות מטעם הנהלת האתר, ואני רק מחווה דעה אישית. שאלותיך נוגעות בשני נושאים: (א) כפתור "התאמה אישית" - שלא הבנתי את עניינו. ויקישיבה היא אנציקלופדיה, והיא אמורה לפעול עפ"י קריטריונים אלו. ישנו מקום לחידושים (קבצים תורניים, פורומים תורניים וכד') וישנו מקום לסידור, איסוף ושימור המידע הקיים - אנציקלופדיה. גם בו יש מקום (לדעתי) שולי לחידושים (בהערות שוליים ובדפי שיחה), אך לא עבור זה נועדה ויקישיבה.
(ב) מילון הראי"ה - מילון הראי"ה איננו חלק עצמי מוויקישיבה, הוא איננו נתון לעריכה, הוא איננו משקף את עמדת כל חכמי ישראל (אלא רק את הראי"ה עפ"י הבנת ועריכת הרב יוסף קלנר שליט"א), והוא בעצם נטע זה במיזם. מטרתו לסייע לכתיבת ערכים בנושאים אלו, שכן הוא מכיל את ההגדרה המילונית המדוייקת המצוייה בכתבי הרב לנושאים אלו. דומני שבזה יש תשובה לשאלותיך.
אגב, אתה מוזמן להירשם ולסייע לנו בשכלול האתר. לילה טוב ורוב ברכה! למאי נ"מ? 00:16, 15 באוקטובר 2012 (IST)