ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש שמות
- וארא
- מדורים
- קוממיות
- הרה"ג דב ליאור
לימוד השיעור מוקדש להצלחת
עם ישראל
חז"ל דרשו על הפסוק "וידבר אלוקים אל משה": דיבר איתו משפט על שהקשה לומר "למה הרעותה לעם הזה למה זה שלחתני". הקב"ה דיבר אל משה משפט. הקב"ה הוכיח את משה על שבא בטענה כלפי שמיא למה שלחתני ולמה הרעותה לעם הזה.
מהי טענתו של משה? משה טוען: אם עדיין לא הגיע זמן הגאולה - למה נשלחתי? ואם לא - למה הרעותה? לא רק שלא הועילה שליחותי אף גרמה להכבדת עול השיעבוד.
מהי התשובה לטענתו של משה? המפרשים עמדו על כך שזמן הגאולה אכן הגיע, והיה הכרח לצאת מיד, אחרת לא יהיה חלילה את מי להוציא, והחל תהליך הגאולה. אולם העם לא היה זכאי וחלקו אף לא רצה להיגאל, ולכן באו הקשיים והייסורים. הקשיים היו תחליף לעונש על אי זכאותם, ולכן הם אלה שאיפשרו את המשך התהליך.
לדורנו נאמנים עלינו דברי גדולי ישראל החל מהרב קוק זצ"ל, דרך גדולים אמיתיים, ממנו עד הנה, שאכן אנו נמצאים בתהליך גאולה. וגם היום - בגלל חולשות ומעידות קשות בתוך עמנו, איננו זכאים ולכן באים עלינו הייסורים הקשים, חבלי משיח. חבלי משיח אלה - אל להם להביא אותנו לידי הטלת ספק בעצם הגאולה השלישית שהחלה להתנוצץ כבר לפני עשרות שנים. כשם שבמצרים החל תהליך והייתה מעין נסיגה לאחר התחלתו, כך בדורנו. אנו מאמינים שלמרות כל הקשיים, יום גאולת ישראל שהחל להאיר על ציון ועל מקראיה ילך ויגדל, עד שנזכה כולנו שיתקיימו דברי קדמונינו "אור חדש על ציון תאיר ונזכה כולנו במהרה לאורו".

הקדוש ברוך הוא חפץ לגואלנו

תחילת החורבן: ביטול קרבן התמיד

למה תוקעים בשופר בראש השנה?

מה חז"ל באמת רצו שנרגיש בין י"ז בתמוז לט' באב?

עבודת ה' ליום העצמאות

מה עושים בעשרה בטבת שחל בשישי?

למה ללמוד גמרא?

האם אדם שעובד את ה' הוא אדם חופשי?

שורש הזוגיות בדורנו - מהקודש פנימה אל הבית

האם מותר להתקלח ביום טוב?

מה יש לנו ללמוד משנתיים של מלחמה?
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

בית המקדש מיקומו של הר הבית
בשיעור זה הרב מדבר על מיקומו המדויוק של הר הבית וגודלה המדויק של האמה לפי מקורות הלכתיים, ממצאים ארכיאולוגים ונתונים בשטח..

רביבים מברכת המזוזה ועד מנהגי העדות בתפילין
הנביאים והחכמים קבעו את התענית בט' באב, מפני שהכול הולך אחר ההתחלה | הואיל ובפועל רובו של בית המקדש נשרף בעשירי, נהגו ברוב קהילות ישראל שלא לאכול בו בשר ולא לשתות יין | כאשר חל י' באב ביום שישי, כבר בבוקר מותר להתכונן לשבת בתספורת, כביסה ורחיצה * הורו חכמים שכל אדם יבדוק את מזוזותיו פעמיים בשבע שנים | כאשר המזוזה עטופה בניילון, אין צורך לבדוק אותה, אלא אם אירע דבר שעלול לפוסלה | לכתחילה, נכון לכל אדם להמשיך במנהג אבותיו ולרכוש ספר תורה, תפילין ומזוזות כמנהגם

ואתחנן פרשת ואתחנן – איך בונים מקדש
מדוע מדגישה התורה שהארץ טובה וירושלים טובה? ואיך זה קשור לתהליך העמוק של בנין המקדש בישראל? הסוד הגנוז ברמב"ם

מאמר שלישי החסיד והמצוות בספר הכוזרי
מאמר שלישי המשך סיכום פסקאה י"א
השיעור עוסק בדמותו של החסיד על פי ספר הכוזרי, המנהל את חייו מתוך מודעות מתמדת לכך שהבורא רואה ובוחן כל מחשבה, דיבור ומעשה שלו. בנוסף, השיעור מסביר כיצד החסיד מושל בכל איבריו וכוחותיו, ומכוון אותם לשמש ככלים ייעודיים לעבודת השם ולחיבור אמיתי אל השכינה.

אורות התשובה - הרב הראל כהן זדונות נהפכות לזכויות
אורות התשובה פרק ו פסקה ה' - ו'
הרצון והמעשים קשורים אחד בשני, לכן כאשר האדם משנה את רצונו לטובה הוא נותן משמעות אחרת למעשה.

אורות התחיה - הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א לגלות את אלוקים כאבא אוהב
אורות התחיה -פסקה א'
השיעור מעמיק בפער שבין תפיסת אלוקים כשליט חיצוני הזר לנפש, לבין ההכרה האמיתית בו כנשמת העולם וכאבא אוהב המהווה את מקור החיים. מתוך עיון ב"אורות התחיה", נלמד כיצד התפתחות המידות הטובות והחיבור האורגני לכלל האומה מאפשרים לנו להתעלות מעבודת השם שמבוססת על פחד אל חיבור פנימי ועמוק של אהבה ויראת הרוממות.

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן מותר לבקר בגן חיות או בסאפרי כדי להתבונן בפלאי הבריאה, ובזה להכיר את גדולת הבורא









