• מצוות השירות

כשרות הצבא

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אב תשע"ו
שאלה
לרב שליט"א שלום אמנם יש דברים שאפשר להמנע מלעשותם, אבל לא מעט אנשים ששירתו בצה"ל אמרו לי שהמצב הרוחני שם נחות וקשה להקיש יציאה לביאה. אני מבין שזו מצווה גדולה, אבל האם מותר לקיים מצווה זו כשזה כרוך בירידה רוחנית כללית? תודה
תשובה
אנחנו חיים במדינה חייבים לשמור עליה זה סכנת נפשות אם היו מפקירים את שמירת הגבולות וכיוצא בזה זה סכנת נפשות ולכן אין ברירה למרות החשש. אמנם מי שחושש מירידה רוחנית מומלץ שימצא מסגרת כמה שיותר תורנית בתוך הצבא ויש מסגרות כאלו אבל זה לא פוטר מצבא. ויתחסן קודם מבחינה רוחנית על ידי לימוד תורה ואמונה.