• שאלות כלליות

מצווה שקשורה למערכת החיסון?

הרב דוד חי הכהן

ה אב תשע"ו
שאלה
ידוע שכל איבר מחובר למצווה מסויימת מהתרי"ג מצוות וברגע שמצווה אחת לא נעשית זה משפיע על האיבר הקשור לה לכן איזו מצווה קשורה למערכת החיסון. וכן איזו מצווה קשורה למערכת העצבים ?
תשובה
אינני מקובל ואינני מבין בכל הפרטים ששאלת אבל אנסה לבדוק ע"י השכל בתקוה שלא אטעה ולא אכשיל. מערכת החיסון היא פלא ששתל הבורא בגוף שאם באה עליו מחלה חלילה באה מערכת החיסון ודוחה ומתגברת על המחלה. נראה לי שזהו עניינה של התפילה- כאשר באות צרות על האדם הוא קורא אל ד' והקב"ה מושיע ומגן. מערכת העצבים מחברת את המוח-החלק הממונה על ההבנה והתודעה, עם איברי הגוף, כדי להפעיל אותם ולתת להם את יכולת התחושה. אם המוח המפקח על הכל מקביל לאמונה המשמשת נשמת חיים לכל קיום המצוות, הרי שהעצבים הם מקבילים למידות הטובות הנותנות תחושה נכונה לקיום המצוות בשמחה, בצניעות, בענווה ובטוב לב. על כן ראוי לחזק את האמונה ולעסוק בתיקון המידות וגידולם הטוב, ועל הכל להרבות בתפילה.