• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

חתונה בכ"ט ניסן

הרב רואי מרגלית

ה אדר ב' תשס"ה
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב. כפי שהבנתי מן התשובות באתר, לא ניתן להינשא מהיום שלאחר חג הפסח למשך שבעה שבועות מאחר ומדובר בספירת העומר. לי נאמר, על ידי בעלי אולמות כי מאחר וארוסי הוא ספרדי ניתן להינשא בתאריך כ"ט בניסן. האם זה נכון?
תשובה
מנהג רוב הקהילות להתחתן מליל לג בעומר לאשכנזים ומליל לד בעומר לספרדים. יש אמנם עוד מנהגים אחרים, אך אם לא ידוע על מנהג מסוים שקהילתכם נוהגת, יש לנהוג כמו שהזכרנו שכך פסקו השו"ע והרמ"א. הרב רואי מרגלית.