• חלומות

לספר חלום רע

הרב בנימין במברגר

ט ניסן תשע"ט
שאלה
חלמתי שאני חולה במחלה. כנראה מהפחד שמכר שלי חולה בה. הלכתי לרופא שלי לעשות בדיקה וברוך השם הכל בסדר. הרופא שאל אותי למה באתי וספרתי לו את דבר החלום. האם פתחתי פה לשטן אם ספרתי חלום רע? ממש מפחיד אותי ואני חושבת על זה כל הזמן.
תשובה
קורה שחולמים חלומות רעים ולא צריך לחשוש. אחרי הבדיקה את יכולה לשמוח שאת בריאה ואני מאחל לך אריכות ימים ושנים. בכל מקרה, ברכת כהנים יש לה סגולה גם להעביר חששות של חלמות רעים. בפעם הבאה שתהיי בבית כנסת ותשמעי ברכת כהנים תכווני גם לבטל את כל החלומות הרעים. יש גם תפילה שאומרים לאחר ברכת כהנים על חלומות רעים ונמצאת בסידורים.