• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חוג ריקודי עם בימי בין המצריים

כולל הלכה בית אל

ט"ז תמוז תשע"ט
שאלה
בס"ד שלום הרב, 1. אני משתתפת מזה מספר חודשים בחוג לריקודי עם. מטרת החוג מבחינתי היא בין היתר שמירה על פעילות גופנית ושמירה על הבריאות. האם מותר לי להשתתף בחוג בימי בין המיצרים? 2.האם מותר בימי בין המיצרים (ולפני תשעת המים) לנסוע לטיול בצפון? הטיול יכלול שחיה בים, וספורט ימי כלשהו. תודה רבה!!
תשובה
שלום וברכה 1. כאשר הריקודים נעשים רק לצורך גופני וללא מטרת שמחה יש מקילים. (ע"פ קצשו"ע עם הערות הגר"מ אליהו סימן קכב' הערה2) 2. לא יוצאים לטיול של תענוג בימים אלו אך אם זהו הזמן היחיד שיש לו לטייל עם ילדיו ומשפחתו אן שיוצא לשם רפואה או פרנסה וכו' מותר עד ר"ח אב, אך מר"ח אין להתיר.( הלכות חגים כה' טו') בברכה רבה הרב אוריאל מועטי