למה מתפללים?

רבנים שונים

כ"ט תשרי תש"פ
שאלה
שלום רב! שאלה שעוברת לי בראש הרבה זמן. מצד אחד אנחנו מאמינים שהכל לטובה. גם אם אנחנו חיים במציאות של שכר ועונש, הרי שהעונש בא להפוך אותנו לטובים יותר, וגם העונש הזה זה המצב האידיאלי הכי טוב לנו באותו הרגע. מצד שני אנחנו מתפללים עבור חוסרים מסוימים שאנו מרגישים בחיים כגון עבודה/בריאות/זיווג וכו. אם בורא עולם לא נתן זוגיות לרווק, עם כל הכאב זה באמת המצב הכי טוב שיכול להיות לו ברגע זה גם אם לא נראה ככה. אז למה מתפללים בכל זאת על הזיווג? זה יגיע כשהקבה יראה לנכון וידע עבורנו שזוהי השעה.
תשובה
שלום. כל נושא התפילה הוא פלא. עצם זה שיש לנו אפשרות לפנות לקב"ה ולבקש בקשות - זה דבר אדיר, שבאופן פשוט בכלל לא מובן...ובכל זאת ככה הקב"ה קבע: אני רוצה שתהיו איתי בקשר יום יומי, תפנו אלי, תדברו איתי, תבקשו כל מה שאתם צריכים. ורק בדרך הזו אני אשפיע עליכם את מה שאתם צריכים. כלומר: יכול להיות ששפע מסוים אמור להגיע לאדם, אבל אם הוא לא יתפלל - השפע הזה פשוט לא יגיע, כי זו הדרך שהקב"ה קבע שהעולם יתנהל. ולכן זו זכות גדולה שקיבלנו שאנחנו יכולים לפנות בכל רגע נתון אל מקור הכל ולבקש ולהתפלל על כל דבר, ובצורה כזו להשפיע על המציאות בכלל ועל עצמנו בפרט שדברים יקרו. אז המשיכי להתפלל ולבקש, ודעי שזה רצונו, ולתפילות שלך הוא מחכה! בהצלחה! הרב שמואל מינקוב