שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • קטניות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
יהודי מרוקו נוהגים חומרות שונות באיסור קטניות בפסח. נוהגים אף לא להשתמש בחומץ בגלל הצליל המזכיר חמץ. האם תירס חי דינו כירק חי (פול, אפונה, שעועית ועוד) אותם נוהגים יהודי מרוקו לאכול (מבושלים) או שמא כמיני דגן הם נוהגים להחמיר?
תשובה
אל תטוש תורת אמך.תשמור כל משפחה על מנהגיה. עד כמה שידוע לי יהודי מרוקו אוכלים קטניות חיות, לא יבשות, כגון שעועית ירוקה אפונה ירוקה וכדו'. ויתכן שגם תירס חי. אך צריך לברר זאת אצל חכמי העדה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il