• שבת ומועדים
  • הנאה ממעשה שבת

צפיה בסירטונים לימודיים שאי אפשר לדעת האם צולמו בשבת

הרב יואב חנניה אוקנין

י"ד מרחשון תשפ"א
שאלה
שלום רב! קיים אתר שיש בו סרטונים המיועדים להסביר תרגילים במתמטיקה ולהראות כיצד פותרים אותם, על מנת לצפות בסרטונים אלו יש לרכוש מנוי. שאלתי היא, האם מותר לרכוש מנוי כאשר אין יכולת לדעת האם הסרטונים הוכנו וצולמו בשבת? שלא תהיה ח"ו הנאה מחילול שבת. תודה רבה!!
תשובה
שלום וברכה! במקרה שתיארת אין וודאות שהסרטון צולם בשבת. באותה מידה שהסרטון יכול היה להיות מצולם בשבת ,הסרטון יכול היה להיות מצולם בחול וע"כ אין בעיה לרכוש מנוי אלא אם כן יש סימנים המעידים על כך שהסרטון צולם בשבת שאז במקרה כזה הדין שונה. בברכה ,