• עובד ומעביד

קבלת שכר על משמרת ללא עבודה

הרב יהודה אודסר

י"ז אדר תשפ"א
שאלה
שלום בגלל השלג הייתה כוונתי לא להגיע למשמרת בעבודה שלי ועוד לפני שעדכנתי את האחראי לכך שלא אגיע, קיבלתי ממנו הודעה שבעקבות השלג אין צורך להגיע לעבודה ואקבל את השכר של המשמרת, מכיוון שבחוזה העבודה מופיע שאם לא הודיע המעסיק לעובד לפחות 24 שעות לפני משמרת, לא להגיע לעבודה, יקבל העובד את שכרו שהיה אמור לקבל אילו עבד. השאלה היא, האם זה שהתכוונתי לא להגיע בכל מקרה לפני שקיבלתי את ההודעה, הופך את עניין קבלת התשלום לבעייתי או שמותר לי לקבלו? תודה.
תשובה
לענ"ד אין בזה בעיה מותר למעסיק לתת מתנות, למחול על יום עבודה, ועוד תנאים, שהרי יש לנו כלל ש"בדבר שבממון תנאו קיים"