• כל השאלות

טעות בקריאת התורה בחנוכה

הרב אלישיב קפקה

כ"ב כסלו תשפ"ב
שאלה
בס"ד שלום עליכם, בבית הכנסת בו התפללתי הבוקר, טעו בקריאת התורה של חנוכה ובמקום לקרוא ביום השלישי קראו ביום הרביעי. שמנו לב לזה רק לאחר שהחזירו את הספר לארון הקודש. מה צריך לעשות במצב כזה? חייבים לחזור ולקרוא את היום הנכון?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, השולחן ערוך אורח חיים סימן תרפד דן בהלכות סדר קריאת התורה בחנוכה. וראה שם במשנה ברורה ס"ק ג שכתב כך: אם טעו וקראו ביום השני של חנוכה פרשת נשיא שלישי וכיוצא, עלתה להם שאין קפידא בימים.עכ"ל. מקור דבריו הוא הברכי יוסף (תרפד, אות ה). ולכן אין צורך לשוב ולקרוא בתורה. ואף ביום שלמחרתו, אין צריך להשלים את הקריאה שחסרה אלא לקרוא את היום הנכון (כף החיים ס"ק ח). לגבי מה שציינת שהיה אחרי גלילה, יש אומרים שכל עוד הספר מונח על הבימה ראוי לחזור ולקרוא את היום הנכון ללא ברכות(כה"ח שם בשם שו"ת פני אהרון). סיכום למעשה: במקרה שלכם, להמשיך בתפילה כרגיל, ולא צריך להשלים את הקריאה החסרה. חנוכה שמח