• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

יום השלושים בראש השנה

רבנים שונים

כ"ד אלול תשס"ה
שאלה
אבי נפטר בב’ באלול יום השלושים יוצא ביום ב של ראש השנה, מהו מועד סיום השלושים ומנהגי האבלות הנהוגים בהם כגון: עליה לקבר,גילוח,תספורת,סעודת המצווה?
תשובה
העליה לקבר תהיה בערב ראש השנה כי ראש השנה דינו כרגל שמבטל אבלות, אך גילוח ותספורת על אב ואם לא תלוי בשלושים אלא עד שיגערו בו חבריו שצריך להתגלח. אך יכול לשבת במקומו הרגיל בראש השנה ולא במקום שונה ואת סעודת המצווה יש לקיים בלילה שלפני ערב ראש השנה. הרב חיים כץ