• שבת ומועדים
  • ביטחון ופיקוח נפש

הריגת יתוש בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ד תשרי תשס"ו
שאלה
יתוש סווג עד היום ע"פ מה שראיתי כמו זבוב - שאין במינו ניצוד אך גם לא מזיק ואסור מדברי סופרים להרגו בשבת. האם היום, שידוע כי יתושים יש בהם סכנה, ובשנים האחרונות אושפזו ואף נפטרו אנשים עקב עקיצות יתושים, אין מן הראוי לשנות את העמדה לגבי יתושים כמזיקים ויש בהם סכנה?
תשובה
דבר זה צריך להבדוק מבחינה סטטיסטית, כמה יתושים מסווגים כממיתים מתוך סך אוכלוסית היתושים, ועל-פי זה לקבוע האם יש טעם בשינוי הדין משום ספק פיקוח-נפש.