• מעשר כספים - כללי

איך לעשות מעשר

הרב רואי מרגלית

י"ג מרחשון תשס"ו
שאלה
בעלי עובד עצמאי ואני משלמת תשלומים אין הכנסה קבועה, ואני לא יודעת לפי מה לעשות את המעשר ואיזה ברכה לברך ולמי שאני מחליטה אני נותנת את הכסף אפילו אם זה אח או אחות או הבן שלי?
תשובה
לא מברכים על מעשר כספים והמנהג לתת עשרה אחוזים מכל הכנסה. אפשר להוציא על כל דבר שבקדושה שאין חובה לעשותו כגון: אין לקנות בזה אתרוג אך אפשר להשלים את ההפרש כדי לקנות אתרוג מהודר, או לתרום לכל מיני מוסדות. כתב החפץ חיים שכדאי לחלק את המעשר לשלשה: חלק אחד למוסדות תורה, חלק שני לצדקה לעניים וחלק שלישי לגמ"ח. הרב רואי מרגלית.