• גיור וגרים

נשמה יהודית בגוי?

הרב דוד חי הכהן

כ"ו אב תשס"ו
שאלה
לפי מיטב הבנתי כל בני האדם הינם ניצוצות מנשמתו של האדם הראשון, ואנחנו היהודים, החיים כיום, ניצוצות מנשמותיהם של 600,000 אבותינו שקיבלו את התורה במעמד הר סיני. יש לי כמה שאלות בנושא על דברים שלא כ"כ מסתדרים לי: א. האם נשמה יהודית יכולה להתגלגל בגוי? ב. כאשר גוי מתגייר, האם הוא מקבל "תוספת" נשמה יהודית או שנשמתו הינה יהודית במקור?
תשובה
א) ענין הגלגול שייך לנסתרות התורה, ויש בזה צדדים שונים אם הנשמה מתגלגלת או רק ניצוץ ממנה או מהנפש, ובכל אופן ברור שישראל איננו גוי, וגוי איננו ישראל. ב) נזכר במסכת שבת כי נשמות הגרים היו במעמד הר סיני והם נטהרו מטומאת הנוכריות כבר אז.