• גיור וגרים

גיורת המשך לאחר ביצוע הגיור

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו שבט תשס"ט
שאלה
ברצוני לדעת ולברר: האם גר וגרה שהיתגירו ושוברים שבת, מדליקים אור אש וכו’, האם בזה ולכן הם כבר לא יהודים? נא לענות היטב ובדעת. וכן מה עיניין כיפה בתורה ובתושב"ע, האם ניתן רגיל הכי בעולם לברך ולהגיד תהילים ללא כיפה על הראש?
תשובה
השבת היא הבסיס ליהדות. מי שמחלל שבת לא מכיר במי שברא את עולמנו וממילא גם לא בהשגחה ולא במתן תורה ומצוות. אם כבר בזמן הגיור הם לא חשבו לשמור שבת, הם לא התכוונו ברצינות להצטרף לעקרונות האמונה של היהדות והגיור לא תופס. אם הם שמרו שבת בהתחלה ורק אח"כ הדרדרו דינם ככל יהודי מחלל שבת.