• גזל ונזיקין

פגימת מוצר טרם קנייתו

הרה"ג דוב ליאור

ה מרחשון תשס"ח
שאלה
ישנם מוצרים שאם חנווני לא מצליח למכור אותם - הם מוחזרים ליצרן והחנווני לא מחויב בתשלום, לדוגמה: מוצרי מזון שלא נמכרו עד שפג תוקפם, כאשר יש הסכם כזה עם היצרן, או שנפגמו. האם אדם שפגם בטעות מוצר כזה בטרם הספיק לקנות אותו מהחנווני חייב לשלם עליו, שהרי בסופו של דבר הוא יוחזר ליצרן אם הוא פגום, וגם ליצרן אין מה לעשות עם המוצר כאשר יוחזר אליו?
תשובה
למוכר יש ביטוח על מקרה כזה, הדין הוא של הלקוח מול היצרן, ולכאורה הוא הפסיד את היצרן.